10 jaar duurzame matches

header-img
 

2010 het jaar waarin het allemaal begon….niet zozeer vanuit een spetterende ambitie om persé ondernemer te worden. Maar het bloed kruipt toch waar het niet gaan kan. Ondernemen zit namelijk in mijn bloed, mijn oma heeft een woninginrichtingzaak gehad die mijn ouders hebben   overgenomen. Daardoor ben ik opgegroeid in een typisch ondernemersgezin. Mijn ambitie? Die lag niet bij het bedrijf van mijn ouders,  maar een eigen bureau binnen de personeelsbemiddeling in de bouw had ik ook niet direct voor ogen. 

 
Na een aantal jaren succesvol werkzaam te zijn geweest in de recruitmentbranche, besloot ik in 2010 mijn baan op te zeggen. Ik merkte namelijk dat ik klaar was targets en wilde mij graag  op een andere manier inzetten, een goede manier waarbij ik iets meer kon betekenen voor mijn medemens. In een periode van een half jaar heb ik van alles gedaan, van vrijwilligerswerk tot het ondersteunen van een modeontwerpster, tot mantelzorger zijn voor mijn zieke buurvrouw. 
 
Het eerste half jaar van 2010 vloog voorbij, tot mijn vader op een gegeven moment terecht zei; “Moet je niet weer eens op zoek naar een ‘echte baan’? Waarom ga je niet voor jezelf beginnen binnen de personeelsmiddeling?’’ En eigenlijk wist ik dat hij gelijk had; ik merkte ook dat ik toch echt meer energie kreeg van het bemiddelen van mensen voor een leuke baan. Maar ik wist ook, ik ga het anders doen dan tijdens mijn vorige werkervaringen. Met andere waarden die staan voor een duurzame match, namelijk écht de juiste persoon op de juiste plaats. Na een korte voorbereiding ben ik op vrijdag 10 september naar de Kamer van Koophandel gestapt voor een officiële inschrijving; Meinselect was geboren. 
 
De afgelopen 10 jaar zijn werkelijk voorbij gevlogen. Op het diepte punt van de crisis begonnen, in een tijd met meer werkzoekenden dan banen. In een tijd waarin geen enkele bank stond te springen op een startende (vrouwelijke) ondernemer binnen de bouw, ben ik na heel wat pieken en dalen trots op waar ik nu naar 10 jaar sta. Met veel mooie leermomenten die ik voor geen goud had willen missen. 

 

Met honderden ontmoetingen per jaar groeit het netwerk nog steeds. De lijst met succesvolle bemiddelingen is een bewijs dat onze diensten gewaardeerd worden. Door vast te houden aan mijn diepste waarden, geloof ik in mijn aanpak en in het succes van Meinselect. 
 

De afgelopen jaren heb ik de kernwaarden van Meinselect (en van mijzelf) verder uitgediept, zodat het voor iedereen duidelijk is waar we voor staan. Dit zorgt er automatisch voor dat wij alleen zaken doen met mensen die bij ons en onze waarden passen.

 

Meinselect staat voor transparantie, openheid en integriteit. Onze benadering is persoonlijk en betrokken. Gelijkwaardig in een samenwerking en wij hebben écht passie voor ons vak.  

 
Ik kan helaas niet iedereen persoonlijk bedanken, al zou ik dat nog zo graag willen, maar ik ben iedereen ontzettend dankbaar voor het vertrouwen in mij én in Meinselect. Iedereen die ik heb mogen ondersteunen in zijn of haar zoektocht, maar ook de ondernemers waar ik graag mee in gesprek ben om met ze mee te denken in vraagstukken rondom personeel, natuurlijk al onze opdrachtgevers en verder iedereen die een rol heeft gehad in het succes van Meinselect.
 
Ik ben nog lang niet klaar met ondernemen, mijn verdere ambitie? Nóg meer duurzame matches realiseren, samen met het groeiende team van Meinselect.  
 

Op nóg zeker 10 jaar!