2021: een nieuw jaar vol kansen op duurzame matches!

header-img

Allereerst de beste wensen voor dit nieuwe jaar. Dat het voor iedereen een mooi jaar mag worden, in goede gezondheid. Laten we hopen dat we elkaar dit jaar weer eens de hand mogen schudden!

 

Nieuwe collega’s

Het was een bewogen jaar voor Meinselect. Corona zorgde soms voor een andere manier van werken, wij vierden ons 10-jarig bestaan én om het jaar goed mee af te sluiten en 2021 ambitieus mee te beginnen, mochten we maar liefst twee nieuwe medewerkers welkom heten.

 

Thijs Buuron is begonnen in de functie van Junior Recruiter. Hij gaat op zoek naar de beste kandidaten om ons netwerk nog verder uit te breiden en door zijn studie HR, is hij onze nieuwe HR-vraagbaak. Bij hem kunt u vanaf nu terecht voor al uw vragen op HR-gebied.

 

Onze laatste aanwinst is Annelot de Vos. Zij is begonnen in de functie van Recruitment Consultant en zal duurzame relaties opbouwen met onze opdrachtgevers en gaat zorgen voor duurzame matches tussen opdrachtgever en kandidaat. Wij heten beiden van harte welkom bij Meinselect en kijken uit naar een fijne samenwerking!

Afgelopen jaar hebben we meerdere artikelen geplaatst over de markt, over de ontwikkelingen binnen de bouw en vastgoed én over de Coronaomstandigheden. Dat laatste zorgde bij Meinselect niet direct voor paniek of somberheid. We hebben net zoals veel andere bedrijven, onze werkwijze iets moeten aanpassen en onze bereikbaarheid vanuit kantoor is mogelijk iets gewijzigd. Op kantoor hebben we onze werkplek aangepast zodat we meer afstand kunnen bewaren van elkaar.

Meer kansen voor ons allemaal
Verder is de vraag naar personeel onverminderd hoog. Onze opdrachtgevers hebben nog steeds volop behoefte aan Werkvoorbereiders, Projectleiders, Uitvoerders en andere bouw- vastgoedprofessionals. Afgelopen jaar hebben wij weer ca. 45 professionals mogen ondersteunen in hun zoektocht naar een nieuwe baan. Het positieve nieuws is dat de markt meer in balans is gekomen omdat vraag en aanbod meer gelijk zijn.

Begin 2020 zat de markt nog volledig op slot, teveel vraag en zeer weinig aanbod. Werkzoekenden zaten in de luxe positie omdat ze vaak meerdere opties hadden lopen. Corona heeft de markt meer in beweging gebracht. Het aanbod van personeel is iets toegenomen en dit biedt meer kansen voor werkgevers en werkzoekenden.

Persoonlijke screening
Voor kandidaten geldt nog steeds dat ze relatief eenvoudig aan een nieuwe baan kunnen komen. Wat wij bij Meinselect merken is dat young professionals vaak niet weten hoe het werkt op de arbeidsmarkt. Ze komen met verschillende bureaus in contact en zien hierdoor vaak door de bomen het bos niet meer omdat ze soms bij 25 bedrijven worden aangeboden. Dat is jammer. Juist in deze tijd is het van groot belang om een mismatch te voorkomen. Zowel voor een werkgever als nieuwe werknemer kost het meer moeite om ingewerkt te worden, om het bedrijf te leren kennen en om je draai te vinden. Een persoonlijke screening blijft daarom essentieel. Wat zijn iemands drijfveren en waar is een potentieel werkgever écht naar op zoek? Meinselect streeft ook in deze tijd naar een duurzame match. Daarom geven wij de voorkeur aan persoonlijk contact, zowel met onze kandidaten als opdrachtgevers.

Onze missie: “Met passie voor het vak en betrokkenheid naar zowel klant als kandidaat een duurzame match tot stand brengen binnen de bouw & vastgoed”. 

Mogen wij jou ondersteunen in jouw zoektocht naar een baan? Of mogen wij voor jouw organisatie op zoek gaan naar een duurzame invulling voor jouw vacature? Het team van Meinselect staat ook dit jaar weer voor je klaar. Maak een afspraak voor een vrijblijvende kennismaking of informeer naar de mogelijkheden voor een samenwerking met Meinselect.

Bel 076 5143600 of mail naar [email protected]