Als vrouw kiezen voor de bouw?

header-img

 

Dat poetsen (ook wel: gewoon doorwerken) doe je als vrouw in een ‘mannenwereld’ niet alleen thuis, maar ook graag op het werk. Naast het huishouden en je eventuele gezin, verzet jij ook graag mooi werk tussen gemiddeld zo’n 90% mannelijke collega’s. Ook wel eens fijn toch, om niet aan te hoeven horen hoe pijnlijk de hakken van vandaag weer zijn? Jouw mooiste outfits mag je bewaren voor het weekend, en een groot voordeel is dat de communicatie in deze omgeving lekker direct is. Voel jij je helemaal thuis in bijvoorbeeld de Bouw, Vastgoed, Techniek of ICT tussen voornamelijk mannen? Vind daar dan jouw droombaan! 

 

Het eerste wat in je opkomt zijn misschien enorm technische functies en fysiek zware beroepen, welke niet zouden zijn weggelegd voor vrouwen. Of een vrouw in de bouwbranche die bijvoorbeeld een administratieve en creatieve functie invult en die ook de koffie brengt naar klanten. Maar er is meer dan dat anno 2022. Denk ook eens aan de rol van Werkvoorbereider, Technisch Tekenaar, Projectmanager of –ontwikkelaar, of (assistent) Uitvoerder. Er zijn diverse omscholingsmogelijkheden, maar ook veel bouw/vastgoedbedrijven bieden gemotiveerde bouwers de mogelijkheid het vak intern te leren.

 

Ervaar jij al werkgeluk mama?

Wat voor werk je ook doet, door voldoening ervaar jij geluk. Zeker ook als moeder kun je in je verlof, of ver daarna een switch willen maken. Doordat je leven veranderd en je je aanpast aan de veranderingen, komen daarbij mogelijk andere wensen op het gebied van werk je overvallen. Qua uren of werkzaamheden en voldoening bijvoorbeeld. Wij omschrijven dit als werkgeluk. Hiervoor gaan is overigens voor iedereen van toepassing, ook voor vrouwen zonder kinder(wens)en. 

 

Mis je wel eens voldoening en onderzoek je momenteel waar jouw carrièrekansen liggen? En wil je ook graag mooi werk verzetten, denk dan eens aan de branches waar je als stoere vrouw meer dan welkom bent! En geloof me, echt niet vanwege je uiterlijk. De bouw bijvoorbeeld is heel wat anders dan de Showbizzwereld. Het blijkt dat leren van mannen, maar ook andersom de manier is hoe we het beste en snelste presteren.

 

Laat je vooral niet beïnvloeden door je omgeving, maar ga je droombaan achterna! Met of zonder papiertje. Op naar jouw werkgeluk!