BIM Modelleur: Vacatures, Salaris en meer

BIM Modelleur

Bouwwerkinformatiemodel (BIM)

Een bouwwerkinformatiemodel (BIM) is een veelgebruikt digitaal model binnen bouwkundige beroepsgroepen. In dit model wordt een bestaande of toekomstige constructie opgebouwd uit verschillende 3D objecten. Aan deze objecten kan informatie zoals berekeningen, bouwtekeningen en rapporten gekoppeld worden. Doordat BIM alle losse aspecten van de constructie samen brengt en deze informatie voor alle betrokken partijen voorhanden is, kunnen veel fouten voorkomen worden. BIM kan in grote mate bijdragen aan het terugdringen van faalkosten en het maken van cruciale beslissingen in het bouwproces.

Soms moet een ontwerp in een latere fase van het bouwproces fundamenteel worden bijgesteld. Dit kan komen door veranderende ambities van de opdrachtgever of andere marktomstandigheden. Door deze aanpassing in een BIM door te voeren wordt dit direct in alle tekeningen van het model zichtbaar. Hierdoor kan veel tijd gespaard worden en is het risico op fouten ook een stuk kleiner.

Opleiding en baanmogelijkheden

Een BIM modelleur heeft een technische achtergrond zoals bouwkunde, civiele techniek of installatietechniek. Ook is een uitgebreide kennis van programma’s zoals autodesk, Revit en Autocad vereist om de taken uit te voeren. Er zijn verschillende soorten bedrijven waar een BIM modelleur aan de slag kan al zijn deze bedrijven wel altijd bouw- en techniek gerelateerd. Zo is er in de elektrotechniek, werktuigbouwkunde, utiliteitsbouw en de civiele bouw regelmatig vraag naar BIM modelleurs. Wij van Meinselect zijn altijd op zoek naar bim modelleurs die wij kunnen bemiddelen richting hun droombaan. Met ons brede netwerk aan bouwbedrijven vinden wij de vacature die aan al jouw eisen voldoet. Meer weten? Neem dan contact op met [email protected] en laat ons jouw droombaan zoeken!

Wat doet een BIM-Modelleur?

De rol van een BIM modelleur wordt meestal ingevuld door een ontwerper, 3D tekenaar of planvoorbereider. Binnen het BIM proces is de modelleur specialist in het bouwen en uitbreiden van gebouwmodellen waarbij de werkwijze is verankert in het BIM model. De taken van een BIM modelleur zijn divers maar kunnen terug gebracht worden naar enkele kerntaken:

  • Ontwerpen en berekenen van technische installaties.
  • Controleren van softwaretechnische zaken en de model performance.
  • Controleren van het CAD tekenwerk van anderen.
  • Communicatie en schakelen met opdrachtgevers, leveranciers en collega’s.

Vacature BIM Modelleur

BIM modelleur gezocht! Bij Meinselect zijn wij altijd op zoek naar nieuwe kandidaten om deze functie in te vullen. Schrijf je onderaan de pagina in om wekelijks vacatures te ontvangen of mail je CV naar [email protected].

Vacature BIM-modelleur: een baan met veel verantwoordelijkheden en creativiteit. BIM staat voor Building Information Model. Hierbij wordt een 3D informatiemodel gemaakt waar alle informatie over een bepaald bouwproject in is verwerkt. Dit is de data die betrekking heeft op ontwerpen, bouwen en beheren van bouwwerken. Het gaat hierbij dan om berekeningen, bouwtekeningen, verslagen en rapporten, alles wat betrekking heeft op het bouwproject waar het om gaat. Ontwerpen en berekenen van elektrotechnische, werktuigbouwkundige, meet- en regeltechnische of andere gebouw gebonden installaties. Moduleren van nieuwe producten in het BIM-systeem. Toetsen van modellen op kwaliteit, toepasbaarheid en haalbaarheid. Kunt u deze verantwoordelijke baan aan of heeft u hier al veel ervaring mee? Dan hebben wij een geschikte BIM modelleur vacature voor u!

BIM modelleur salaris

Het gemiddelde bim modelleur salaris ligt tussen de €2.500,- en €4.00,- per maand. Je salaris wordt berekend op basis van je opleiding, aantal jaren werkervaring en hoe veel verantwoordelijkeden jij op je neemt tijdens het uitvoeren van jouw functie. Het Bim Modelleur Salaris is dus erg variabel per persoon en opdrachtgever, Het exacte maandloon zal afhangen van uw ervaring op het vakgebied, de mate van verantwoordelijkheid, de grootte van het bouwbedrijf en het arbeidsverband. Het bim modelleur salaris is een erg mooi maandsalaris door de hoge verantwoordelijkheid die komt kijken bij de baan. Lees hieronder meer over het solliciteren op de functie bouwwerkinformatiemodel modelleur.

Eenvoudig solliciteren

Ben jij een bim-modelleur en ben je geïnteresseerd geworden in een van onze vacatures? Schrijf je dan hieronder in om wekelijks nieuwe bim modelleur vacatures te ontvangen of stuur ons een mail. Mail ons op [email protected] of bel ons op 076 514 3600. Lees via deze link meer over de vacature bim modelleur.