Blink jij uit als werkgever?

header-img

 

De bouw moet door, ondanks de onderbezetting. Daarom geven we tips voor werkgevers om te gaan voor fitte, gemotiveerde werknemers! Voorkomen is beter dan genezen, waarbij je niet alleen bespaard maar het ook nog wat oplevert. Minder uitval van bouwpersoneel zorgt namelijk ook voor minder verloop. Als werkgever in de bouw en vastgoed (maar eigenlijk in alle branches) is het de uitdaging om goed voor je medewerkers te zorgen tijdens de hoge werkdruk. Want zoals de reclame luidt, je kan uitblinken als ondernemer, maar hoe zit het als werkgever?

Stel je hebt te maken met uitval van je (bouw)personeel, dan is het begeleiden van langdurig verzuim niet iets waar je op zit te wachten. Toch moet het en is het uiterst belangrijk, want het aannemen van nieuwe goede vakkrachten is niet altijd een (snellere) optie.

 

Blink jij uit als werkgever?

Hier stellen we belangrijke vragen aan werkgevers in de bouw en vastgoed om ze bewust te laten worden van hun werkgeverschap:

  • Hoe kijken je medewerkers aan tegen de werkbelasting? Komt de medewerker bijvoorbeeld blij thuis?
  • Wat doe je voor de waardering van je medewerkers, en voelen medewerkers zich eigenlijk gewaardeerd?
  • Biedt het werk voldoende uitdaging voor je medewerkers, en weet je wat je medewerkers uitdagend vinden?
  • Biedt je (de vaak beloofde) ontwikkelingsmogelijkheden, en waar ligt de behoefte van je medewerkers?
  • Wordt er rekening gehouden met eventuele privé omstandigheden van de werknemer, waarbij er mogelijk met net wat meer flexibiliteit vanuit een werkgever de medewerker meer in zijn kracht kan werken?
  • Weet je wat werkplezier betekent voor je vakkrachten? En speel je hier al op in?

Allemaal zaken om over na te denken, en mogelijk actie in te ondernemen. Wat het oplevert, is uiteindelijk de kwaliteit van het werk. Een fitte vakkracht die minder vermoeid werkt kan meer aan, herstelt sneller bij ziekte én de loyaliteit zal vergroten.

 

De bouwbranche

Ook in de mannenwereld met fysieke beroepen zoals in de bouw & vastgoed is het gehoor naar werkplezier en het praten hierover steeds belangrijker!