Bouw- en Vastgoedfuncties in top 10 best betaalde HBO beroepen

header-img

 

Bouwkunde en Vastgoed en Makelaardij in top 10 bestbetaalde HBO beroepen

Een diploma zegt niet altijd iets, daar weten wij alles van aangezien wij ook zorgen voor succesvolle plaatsingen op basis van competenties en werkgeluk (vanaf MBO+ niveau). Maar wanneer je nieuwsgierig bent naar de bestbetaalde banen na een studie op HBO-niveau, geven we hier de top 10 voor je weer. We verwachtte het al; Bouwkunde en Vastgoed & Makelaardij staat er ook tussen! 

 

Startsalaris Bouwkunde en Vastgoed en Makelaardij 

Er wordt veel gebouwd in Nederland. De beschikbare ruimte wordt steeds schaarser en er moet aan steeds meer wet- en regelgeving worden voldaan. De HBO-studies die te maken hebben met gebiedsontwikkeling, bouwen en residentieel en commercieel vastgoed leiden dan ook op voor goedbetaalde banen binnen deze branche. HBO-afgestudeerden met Bouwkunde kunnen als bouwkundige aan de slag bij een ingenieursbureau, de overheid of een bouwbedrijf. 

Het gemiddelde startsalaris van een HBO-afgestudeerde is € 2160,-. Met een opleiding Bouwkunde of Vastgoed en Makelaardij is dit startsalaris al snel €2.736,- bruto per maand. Toch leuk zo’n loonstrookje! 

 

Hoe deze top 10 bepaald is? 

Het gaat om startsalarissen en de mogelijkheden om meer salaris te gaan verdienen naar mate de werkervaring. Er is gekeken naar onderzoeken van hogescholen, arbeidsmarktscans van vacaturesites en de HBO-studievergelijker van Keuzegids.nl. 

 

De top 10 (start)salarissen 

Hieronder staan de beroepen gesorteerd op startsalaris, maar kijk ook zeker eens naar de potentie op Top 10 best betaalde banen op HBO niveau (tip) 2022 · CVster.nl

1.     Hacker

2.     Elektrotechnisch ingenieur 

3.     Voertuigtechnicus

4.     ICT ‘er

5.     Werktuigbouwkundige

6.     Technisch Bedrijfskundige 

7.     Logistiek Manager

8.     Bouwkundige, Vastgoed Expert of Makelaar onroerend goed

9.     Civieltechnisch ingenieur 

10.  Mondhygiënist