Bouwers, overweeg nu toch eens die vierdaagse werkweek!

header-img

Burn-out staat op de tweede plek van beroepsziekten binnen de bouw. Vinden we dat bijzonder? Nee, toch! Is er geen sprake van (bouw)crisis, dan is het wel de enorme woningtekorten, of verduurzamingsvraagstukken waar de bouw tegenaan loopt. Of de energietransitie waar we niet om heen kunnen.

Wie werkzaam is in de bouw, weet dat het soms zwaar kan zijn. Als werkgever wil je niets liever dan je werknemers fit en gezond houden. De afgelopen jaren hebben we het allemaal zwaar te verduren gehad rondom alle Covid perikelen. Daarom is het raadzaam om je personeel vooral nu goed in de gaten te houden.

Wat kun je als werkgever allemaal doen om uitval te voorkomen:

  • blijf met je mensen in gesprek, luister naar wat er écht leeft en speelt
  • biedt hulp aan bij fysieke of psychische klachten
  • stimuleer persoonlijke groei en ontwikkeling
  • overweeg toch eens een vierdaagse werkweek
  • ondersteun in een gezonde werk- privé balans

 

Wij spreken dagelijks kandidaten die op zoek zijn naar een baan. Ontevredenheid speelt een grote rol bij mensen die latent zoekend zijn. En dan bedoelen we zeker niet alleen dat ze ontevreden zijn over het salaris. Juist de combinatie van flexibiliteit en een goede balans tussen werk-privé komt vaak terug als reden voor een eventuele overstap. Omdat er nog steeds een enorme behoefte is aan personeel op alle fronten, is het raadzaam om zuinig te zijn op je mensen.

Ondersteuning nodig om te voorkomen dat jouw mensen gaan uitvallen? Informeer gerust of neem een kijkje op onze website en check wie wij beschikbaar hebben!