Bouwsector boekt omzetstijging van 5,5 %

header-img

Het eerste kwartaal van 2017 is voorspoedig verlopen voor de bouwsector. Als geheel behaalde de bouw een omzetstijging van 5,5 % ten opzichte van vroig jaar.

Met name bij de bedrijven die actief zijn in het bouwen van woningen en gebouwen ging het bijzonder goed, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Hier werd een omzetstijging van bijna 10 % behaald. In totaal zijn er in het eerste kwartaal ruim 14.000 nieuwe woningen gebouwd. Dit is bijna 40 % meer dan in het eerste kwartaal van 2016.Omzetstijging

Groei

Naar verwachting neemt de groei van het aantal nieuw te bouwen huizen in Nederland verder toe. In het eerste kwartaal van dit jaar werd voor ruim 15.000 nieuwbouwwoningen een bouwvergunning verleend, ruim 43 % meer dan in dezelfde periode vorig jaar.

 

Het vertrouwen van bouwondernemers is aan het begin van het tweede kwartaal verder toegenomen en ligt op het hoogste niveau sinds 2008. Net als in de afgelopen twee kwartalen is het ondernemersvertrouwen in de bouw het hoogst van alle bedrijfstakken. Ook verwachten bouwondernemers dat de omzet en personeelssterkte verder zullen toenemen. Afgelopen kwartaal kwamen er in de bouw al drieduizend banen bij. Meinselect helpt u heel graag met het vinden van de perfecte kandiaat!