Bouwsector wil ook massaal naar Den Haag

header-img
 

‘Het kabinet moet nu snel werk maken van een noodwet om bouwprojecten die stilliggen door de stikstofproblemen weer op gang te krijgen’. Dat zeggen werkgeversorganisatie Bouwend Nederland en de vakbonden FNV en CNV in een gezamenlijke brandbrief aan het kabinet en de Tweede Kamer.

 

stikstof

 

Nieuwe bouwcrisis 
De organisaties stellen dat er vele honderden projecten stilliggen en dat tienduizenden banen in de bouw onder druk staan door de “stikstofimpasse”. Ze waarschuwen voor een nieuwe bouwcrisis als er niet snel maatregelen worden genomen.
 
Tijdelijke stikstofpiek

Werkgevers en vakbonden willen dat het kabinet “een tijdelijke stikstofpiek” toestaat. Daardoor zouden veel projecten weer op gang kunnen komen. Ook willen de bouwers dat er op korte termijn werk wordt gemaakt van een “drempelwaarde”. Bouwprojecten die minder stikstof uitstoten dan de drempelwaarde, zouden dan groen licht moeten krijgen.

 

Demonstraties 

In navolging van de boerenprotesten willen ook bedrijven in de bouw massaal naar Den Haag. Een oproep van de stichting Grond In Verzet om op woensdag 30 oktober op het Malieveld in Den Haag te demonstreren, heeft al veel bijval gekregen, meldt initiatiefnemer Klaas Kooiker zondag. Het moet een publieksvriendelijke, ludieke actie worden waarmee we aandacht vragen van het kabinet. We willen van het kabinet horen hoe de bouwsector nu verder moet. 

 

Bron: Cobouw