Bresser in the picture

header-img

 

Interview met: Taco Bresser, algemeen directeur Bresser

  

“We verschoven het zwaarste gebouw ter wereld!”

Een volledig nieuwe fundering voor de Damsluis in Haarlemmermeer, het vijzelen van molens in Kinderdijk, het Pippi Langkoushuis over de rivier Vecht varen, de huizen in het Groningse Loppersum aardbevingbestendig maken, het verplaatsen van een 550 jaar oude tombe in Turkije.

 

“Elk project is bijzonder,” vertelt Taco Bresser, algemeen directeur bij het bedrijf dat zijn vader in 1983 startte. “Wij herstellen niet alleen funderingen, maar leveren er meestal ook iets extra’s bij. Bijvoorbeeld het bouwen van een kelder, het aardbevingsbestendig maken tot en met het  verplaatsen van gebouwen en woningen. Er komt veel emotiewerk kijken bij onze projecten, omdat we vaak met cultureel erfgoed te maken hebben. We combineren verschillende technieken. Daar zit voor ons de uitdaging, innovatie en creativiteit.”


Medewerkers van het type doe maar gewoon dan doe je gek genoeg!

Mensen met doorzettingsvermogen, gezond boerenverstand en fascinatie voor techniek. Dat zijn de mensen die wij zoeken. Of je nu een werktuigbouwkundige, civiele of bouwkundige achtergrond hebt, dat maakt niet uit. Bij ons doe je gekke dingen die niet standaard uit het boekje komen. Je leert vooral “on the job.”

   

Bresser2
“Er is op dit moment een serieus tekort aan personeel. Calculators, voorlieden, uitvoerders, werkvoorbereiders… Het is heel lastig om die mensen te vinden. Daarom werken we samen. Met Meinselect bevalt de samenwerking erg goed. Dankzij hun grote netwerk hebben zij veel succes met het zoeken van mensen voor ons. Ze vragen en maken duidelijk wat wij nodig hebben. Doe maar een dotje qua personeel, dat werkt niet.”


Werken met personeel in het buitenland

“In Baku (Azerbeidzjan) verschoof Bresser het zwaarste gebouw van de wereld. Soms is het wel lastiger om met buitenlands personeel te werken. Er zijn cultuurverschillen, maar de fascinatie voor techniek overwint heel veel drempels en zorgt voor wederzijds begrip. Wat wij doen is vrij ingewikkeld, maar we moeten het wel in Jip en Janneke taal kunnen uitleggen aan de werknemers ter plaatse. Als dat niet lukt, beginnen we er niet eens aan.”

 

 Energietransitie: wie doet er mee?

“We hebben mooie oplossingen voor verduurzaming. Bijvoorbeeld zonne-energie en aardenergie opslaan in funderingen. Of het opwekken van energie door leidingen in funderingspalen. Ideeën genoeg! We beginnen liever vandaag dan morgen. Wie sluit zich bij ons aan?”

  

Wij willen ertoe doen en meedoen!

“We willen vooral doorgaan met het aanbieden van verplaatsingen en funderingen. Het bijzondere werk wat we doen raakt steeds bekender in de markt. De behoefte aan onze oplossingen neemt  toe. Daar zijn we blij mee en trots op. Dat belooft een mooie toekomst voor Bresser!”

 Bresser toren