De perfecte kandidaat

header-img

 

 
Op zoek naar de  top kandidaat voor uw bedrijf?
 
Bouwbedrijf X is op zoek naar de werkvoorbereider die alles in huis heeft, op korte termijn beschikbaar is, direct inzetbaar, maar wel met 10 jaar werkervaring. Graag een junior, die is nog kneedbaar. Het financiële plaatje laten we even buiten beschouwing.
 
Zomaar een situatieschets! We zijn natuurlijk allemaal op zoek naar de meest geschikte kandidaat die uiteindelijk onmisbaar is in de organisatie. Kun je deze kandidaat bereiken via een vacature op je website ? En is het mogelijk dat je deze kandidaat selecteert op basis van alleen een CV en motivatie?
 
 
Hieronder leggen wij uit waarom wij denken dat er meer voor nodig is:
 
 
1. De meest perfecte kandidaat bestaat niet!
Een junior of schoolverlater heeft geen 10 jaar ervaring maar is inderdaad wel kneedbaar. Een senior daarentegen heeft veel ervaring opgedaan, is direct inzetbaar en uit motivatie blijkt of deze kandidaat kan meeveren in een nieuwe werkwijze.
 
 
2. Met alleen een advertentie bereik je deze perfecte kandidaat niet!
Meinselect heeft een groot netwerk en weet de juiste personen te traceren. Wij gaan op basis van CV en motivatie het gesprek aan. Naast de papieren skills hebben wij de kandidaat gezien én gesproken! We kunnen u dus meer vertellen waarom de geselecteerde kandidaat geschikt voor uw vacature is.
 
 
3. Op basis van alleen de vacaturetekst bereik je die perfecte kandidaat ook niet!
Net zoals een CV niet voldoende zegt over een kandidaat, zegt de vacaturetekst ook niet alles over de vacature en uw bedrijf! Meinselect weet waar ze over praat, wij dragen uw kernwaarden op de juiste wijze over en weten zo of we de juiste kandidaat gevangen hebben.
 
De conclusie is dat een gesprek met zowel de kandidaat als de opdrachtgever meer zegt dan woorden op papier. Wij kunnen kandidaten ook een persoonlijkheidstest afnemen van MyDrives. Wij zijn gecertificeerd op dit vlak en kunnen u hierdoor haarfijn meer vertellen over de voorgestelde kandidaat. Met deze test kunnen wij nog beter matchen!
 
 
Wilt u meer weten? Neem contact met ons op!