De voordelen van (open) solliciteren via Meinselect

header-img

 

Solliciteren via een bureau in de bouw en vastgoed?

Recruiters. Iedereen vindt er wel wat van. Als recruitmentbureau zijnde horen en lezen wij ook negatieve oordelen over het vak. “Ik wordt steeds benaderd via LinkedIn terwijl de recruiter dan met een baan komt waarin ik totaal niet geïnteresseerd ben.” Herkenbaar?

 

Een vacaturevoorstel wat een dikke misser is komt alleen van recruiters die niet te tijd nemen zich in je te verdiepen. Je kunt voor de grap ook eens vragen waar de link vandaan komt, als je dan geen goed toegelicht antwoord krijgt weet je dat de recruiter met hagel is gaan schieten en gaat voor kwantiteit in plaats van voor kwaliteit. Daar zijn wij bij Meinselect als matchbouwers allergisch voor. Wij gaan voor kwaliteit en duurzame matches door een persoonlijke werkwijze waarbij we graag luisteren naar jouw baanwensen. Ook denken we graag met je mee over jouw carrièrestappen.  

 

Kwaliteit in plaats van kwantiteit

Graag leggen we jou als (latent) werkzoekende binnen de bouw en vastgoed de voordelen uit waarbij we benoemen wat de matchbouwers van Meinselect voor je kunnen betekenen, ook in deze markt. We vertellen daarbij niet hoe goed we zijn, maar leggen je uit waarom het interessant voor je kan zijn om eens kennis te maken…

 

Ook wanneer jij genoeg bouw- of vastgoedbedrijven kent waar je zo aan de slag kunt, kan tegelijkertijd een procedure met een bureau nooit kwaad om er weloverwogen op vooruit te gaan qua werkgeluk! Eén kennismakingsgesprek met onze matchbouwer, en je krijgt vaak al verschillende interessante opties, zéker met een diploma Bouwkunde op zak. Dat scheelt je tijd, later onderhandelen en je verspreid je kansen bij het vinden van écht werkgeluk!   

 

De voordelen, want ja, die zijn er zeker!

Naast dat het je tijd scheelt in deze vacature overload, heeft het solliciteren via Meinselect de volgende voordelen:

 

  1. Één voet binnen

We hebben veel contact met mooie bouwbedrijven en hun contactpersonen, vaak zijn er al meerdere duurzame matches gemaakt. Zo is er sprake van goed vertrouwen. Wanneer jij dan misschien niet aan alle eisen voldoet van de vacature, maar onze matchbouwer overtuigd is van jouw wil, kennis en kunde, regelt hij/zij wel dat kennismakingsgesprek met eventuele meeloop dag voor je.

 

  1. Onderhandelen

Stel je wordt voorgesteld bij een opdrachtgever, gaat dezelfde week nog op gesprek/oefendag en komt tot de conclusie dat je er samen voor wilt gaat. Dan kan het snel gaan, maar dien je nog wel uit te komen qua salaris en arbeidsvoorwaarden. Onze matchbouwer kan je hierover adviseren en de onderhandeling van je overnemen, zodat beide partijen blij zijn.

 

  1. Groot netwerk

Je kunt zelf een groot netwerk hebben binnen de bouw & vastgoed in jouw regio, maar vaak ben je daarbij niet op de hoogte van jouw kansen als het gaat om jouw ideale baan… Onze matchbouwers weten welke bouwbedrijven open staan voor welk type kandidaten én kunnen ook met verassende uitkomsten komen naar aanleiding van jouw wensen. Jouw ideale functie bij ook nog eens een ideale werkgever, daar zijn wij voor!

 

  1. Exclusiviteit

Sommige mooie opdrachtgevers werken alleen met een detachering, werving- en selectiebureau ’s zoals Meinselect, en hebben zelf geen vacatures online staan. Neem onze non-profit opdrachtgevers, waarbij je binnen de bouw en vastgoed voor de overheid komt te werken. Het is onmogelijk om hun vacatures elders te vinden, want wij werven en selecteren exclusief voor ze…

 

 Aan de slag binnen de bouw en vastgoed?

Bij werkgevers binnen de bouw ontvang jij via Meinselect uiteraard een mooi salaris, aangevuld met een goed pakket aan arbeidsvoorwaarden conform de cao Bouw & Infra, waarbij je o.a. recht hebt op 25 vakantie- en 17- atv dagen. 

 

Wanneer jij zin hebt in een kopje koffie luisteren wij graag naar jouw baanwensen!