Detacheren of uitzenden in de bouw?

header-img
  
Wat is het verschil tussen een uitzendbureau in de bouw of een detachering van de werknemer? Een werknemer die wordt gedetacheerd wordt ‘uitgeleend’ voor een bepaalde tijd, vaak voor de duur van een project. Detachering in de bouw kan voor een paar weken zijn maar vaak duurt dit al snel een paar maanden. Hierover maakt Meinselect van tevoren met de opdrachtgever en de werknemer duidelijke afspraken. 
 
Een gedetacheerde werknemer in de bouw heeft dus een formele arbeidsrelatie, terwijl een uitzendkracht ook voor slechts één dag kan worden ingehuurd. Een gedetacheerde heeft de rechten en plichten van een werknemer in loondienst. Een uitzendkracht heeft minder zekerheid maar daar tegenover staat dat deze meer vrijheid heeft.
 
Vanzelfsprekend heeft dit tot gevolg dat de relatie tussen gedetacheerde werknemers, opdrachtgever en uitlener duurzamer van aard is. En dat ziet u als opdrachtgever in de bouw terug aan de gedegen en persoonlijke selectie en kwaliteit van de kandidaten.
  
Hoe zit het met het salaris van de detacheerder in de bouw?
De hoogte van het salaris gedurende de detachering is iets wat Meinselect aan de opdrachtgever en kandidaat overlaat en is uiteraard afhankelijk van de werkzaamheden en de duur van het project. De werknemer blijft echter wel in dienst van Meinselect.
  
Arbeidsvoorwaarden detachering bouw
De arbeidsvoorwaarden van onze medewerkers zijn altijd goed geregeld. ‘Dit zorgt ervoor dat onze detacheerders loyaal en enthousiast zijn, naar ons én naar de opdrachtgever.’ aldus Corinne Meinster van Meinselect. Wij werken conform de inlenersbeloning, dus voor onze werknemers gelden de zelfde voorwaarden t.o.v. vast personeel. Valt u onder de UTA  bouw cao, dan hanteren wij uiteraard dezelfde voorwaarden. 
 
Wanneer de afgesproken periode is verstreken en u wilt de werknemer in dienst nemen, is het tijd voor ons om de werknemer te laten gaan. Dat doen wij zonder bijkomende kosten.
   
Bent u op zoek naar een gespecialiseerd bureau als het gaat om detachering binnen de bouw- vastgoed? Neem vrijblijvend contact op voor het maken van een afspraak! 
  Daarom Meinselect