Een perfecte match in de krappe arbeidsmarkt

header-img

“Chapeau, dat jij mij hebt overtuigd! Dat lukt niet iedereen.”

In tijden van een krappe arbeidsmarkt is het nog waardevoller als we een perfecte match maken, met een bijzondere wending. Wij spreken dagelijks kandidaten met unieke verhalen die klaarstaan om aan de slag te gaan. Zo ook Paul! Benieuwd naar zijn verhaal? Lees het hier!

“Annelot, we willen echt geen zzp’er, dat is voor ons veel te duur!”

Er is niets leuker dan een aanvraag succesvol invullen, vooral als dat op een verrassende manier gebeurt. Enkele weken geleden werden we gebeld door een opdrachtgever die met spoed op zoek was naar een projectcoördinator. 

Tijdens ons gesprek over de rol stelde ik kritische vragen over de invulling ervan. Ik ben altijd nieuwsgierig naar de kandidaat áchter het cv, maar in dit geval was ik net zo nieuwsgierig naar het verhaal áchter de vacature. Wat bleek? De rol stond al enkele maanden open en het lukte niet om een vaste invulling te vinden…

Kort daarvoor had ik een interessante zzp’er gesproken met jarenlange ervaring, die perfect bij deze rol paste! Met veel enthousiasme stelde ik de kandidaat voor aan de opdrachtgever. Toch voelde ik enige twijfel bij hen, vooral omdat het om een zzp’er ging. “Veel te duur, Annelot!”

Omdat de zzp’er net zo enthousiast was als ik, adviseerde ik de klant om toch een kennismakingsgesprek met hem te plannen. Geef hem het voordeel van de twijfel, stelde ik voor.

Na het gesprek was de klant ontzettend enthousiast en besloot de zzp’er in te zetten voor deze rol. Het mooie eindresultaat? Alle partijen zijn super tevreden!

Wat willen we met dit mooie voorbeeld zeggen? Dat we in deze tijden soms out-of-the-box moeten denken! Bij twijfel, ga in gesprek met elkaar. Dit geeft vaak nieuwe inzichten.

Onze toegevoegde waarde? Wij kijken altijd naar het totaalplaatje, vanuit een kandidaat en vanuit onze opdrachtgever. Niet voor niets zijn wij Matchbouwers. 

Ben jij op zoek naar personeel maar heb je nog niet de juiste persoon gevonden? Wij denken graag met je mee. Plan hier een gesprek met ons in! Dit kan zowel bij ons op kantoor in Breda, bij jullie op locatie, of virtueel.