Functietitel vs Functie-inhoud

header-img

Wat houdt mijn functie eigenlijk in?

 

Heb je dit al eens aan bijvoorbeeld een familielid gevraagd waarvan je benieuwd bent of hij of zij het antwoord weet? Zou je eens moeten proberen, niet om erachter te komen of hij of zij wel of niet geïnteresseerd is in jou en je werk, maar omdat een functietitel vs. functie-inhoud lachwekkende misverstanden kan oproepen.

 

Neem een Werkvoorbereider, die in het algemeen vanaf de offerte tot aan de oplevering zorgt dat de deadline van het project behaald wordt, binnen het bepaalde budget. Collega’s kunnen aan de gang (blijven) door de Werkvoorbereider doordat het benodigde materiaal volgens de tekening door hem/haar besteld wordt.

 

“En maak je dan ook de tekeningen?”

“Tekenen hoort niet bij mijn functie.”

 

Maar voor een andere Werkvoorbereider is het maken van tekeningen een groot onderdeel van zijn/haar functie.

 

Een functietitel kan verschillende functieomschrijvingen hebben, en voor dezelfde functieomschrijving kan per bedrijf een andere functietitel gebruikt worden. Dat maakt een vacature niet altijd voorspelbaar.

 

Bij deze veelvoorkomende vacature in de bouw twijfelen wij regelmatig tussen een functietitel van werkvoorbereider/projectorganisator/projectvoorbereider/projectcoördinator, en dan hopen we natuurlijk dat we de geschikte persoon aanspreken met de gekozen functietitel. Uiteindelijk gaat het om de inhoud van de functie bij het juiste bedrijf, en niet om de functietitel, terwijl dat wel het eerste is wat je ziet.

 

Onze tip:

wanneer je op zoek bent naar een nieuwe baan, bekijk meerdere functietitels in plaats van te zoeken op de (in jouw ogen) meest bekende. Wanneer een titel enigszins jouw interesse wekt wordt daarin misschien wel jouw droombaan beschreven!

 

Mocht je zelf een omschrijving hebben van jouw droomfunctie in de Bouw of Vastgoedbranche, geef deze dan aan ons door en we gaan ermee aan de slag voor je!