Geïnspireerde medewerkers zijn veel productiever

header-img

 

Uit onderzoek van Bain & Company en  de Economist Intelligence Unit blijkt dat geïnspireerde medewerkers  ruim 2 keer zo productief zijn als tevreden medewerkers.

Allereerst moeten basisbehoeften, zoals een veilige werkomgeving en de beschikbaarheid van de juiste hulpmiddelen, vervuld worden. Dit levert tevreden medewerkers op. Daarna komt de behoefte aan autonomie en het onderdeel zijn van een leuk team. Dit levert betrokken medewerkers op. Medewerkers die bij willen dragen aan de missie van de organisatie en daardoor geïnspireerd raken worden geïnspireerde medewerkers.

Als je de productiviteit op een indexschaal van 100 punten afzet scoren tevreden medewerkers 100. Ontevreden medewerkers 71, betrokken medewerkers 144 en geïnspireerde medewerkers maar liefst 225. Het loont dus om te streven naar betrokken en geïnspireerde medewerkers. Organisaties gebruiken vaak een verhoging van loon als middel om dit te bereiken maar in het onderzoek blijkt dit niet tot een meer betrokken of geïnspireerde medewerker te leiden.

possible

Inspirerend leiderschap speelt een essentiële rol. Managers moeten medewerkers hun volledige potentie laten benutten, goede teams samenstellen en er voor zorgen dat de missie van individuen of team verbonden is aan dat van de organisatie. Van medewerkers vergt dit dat zij hun vizier openen. Zowel managers als medewerkers willen namelijk voldoening uit hun werk halen.

Hoe zorgt u ervoor dat uw medewerkers geïnspireerd blijven?