Het doorbreken van de vicieuze cirkel binnen de bouw

header-img

Wanneer een medewerker vertrekt, merkt zijn opvolger al snel dat hij tegen achterstallig werk aanloopt. Ondanks deze achterstand moet er snel resultaat komen bij de realisatie van een bouwproject. Vaak zijn het projecten die jaren geleden al op de plank lagen. De tijden zijn veranderd, de prijzen zijn gestegen en het aantal vaklieden zijn teruggelopen. Het werk stapelt zich op en zo is het cirkeltje rond. Tenzij wij als bouwsector de handschoen weer aantrekken en er wat aan gaan doen.

 Bouw

Hoe wij achterstalligheid opvangen bij een bouwproject
Ik meen dat wij als trotse branche ons beste beentje voor moeten zetten om (onnodige) grote achterstanden tegen te gaan. Zeker nu dit zo’n actueel onderwerp is. Ongeacht welke tak van sport wordt beoefend.
 
Hoe pakken wij dat op als recruitmentbureau gespecialiseerd in deze dynamische sector? Voor ons is het belangrijk om goed in te schatten wat de situatie is bij een wervingstraject. Is een sollicitant flexibel en zelfredzaam genoeg? Is de kandidaat al eerder opgestapt in een soortgelijke situatie? Kan hij/zij de stress aan om bij soortgelijke projecten toch te presteren? Past een vacature überhaupt bij wat de kandidaat ambieert?
 
Deze marktontwikkeling vraagt om een scherpe kritische blik en dat nemen wij dan ook mee in onze zoektocht. Wij screenen zorgvuldig tijdens een eerste persoonlijk gesprek.
 
“Immers, matchen op alleen functie en cv is niet zo moeilijk. Juist dat fingerspitzengefühl is zo belangrijk wanneer je bij een plaatsing het verschil wilt maken”

Wat is onze verantwoording in deze markt?
Afgelopen week sprak ik een kandidaat die heel sceptisch was over een bepaalde vacature. Maar ik dacht daar anders over. Uiteindelijk bleken zijn verwachtingen overtroffen. Waarom? Ik wist dat hij uitstekend kon schakelen onder dit soort uitdagende omstandigheden. Hij kan en wil deze vicieuze cirkel doorbreken. De opdrachtgever heb ik hier ook van kunnen overtuigen.
 
Ik ben benieuwd hoe jullie met dit capaciteitsprobleem omgaan.Trekken jullie de handschoen ook aan om de cirkel te doorbreken? Ik ben heel benieuwd!

Neem gerust contact op om eens vrijblijvend te sparren. 

Corinne Meinster