Hoe ziet jouw sprookje eruit?

header-img

 

Het is vandaag: ‘Vertel een sprookje-dag’. 

 

Er was eens een jongen die als kind dagelijks met kranen en graafmachines speelde. En altijd als hij met zijn moeder aan het wandelen was en langs een bouwplaats liep, keek hij met grote ogen naar alles wat zich daar afspeelde. Hij dacht: “Dáár wil ik later gaan werken”.  

 

Daarom bedacht hij een plan om zijn droom te verwezenlijken. Na zijn mavo, ronde hij zijn mbo-Bouwkunde af. Maar gedreven zoals hij is, was dat voor hem niet het hoogst haalbare. Hij dacht: “Projectleider bij prestigieuze projecten worden, dat is waar ik voor ga”.  Hij wist wat hem te doen stond en behaalde zijn hbo-Bouwkunde.

 

Met diploma op zak ging hij enthousiast en gemotiveerd aan de slag bij verschillende bouwbedrijven. Eerst als Commercieel Medewerker Binnendienst om zo de eerste kneepjes van het vak te leren, maar kreeg daarna als snel de kans om als Uitvoerder aan de slag te gaan. Want op een bouwplaats werken, dát was hetgeen waar hij energie van kreeg.

 

Na een aantal jaar kwam zijn droom uit; hij werd Projectleider bij een prestige project. Het is hem uiteindelijk gelukt. Met vallen en opstaan natuurlijk. Want het werd hem niet aangedragen. Hij moest er wel wat voor doen. Dus sprookjes kunnen uitkomen, maar het gaat natuurlijk niet vanzelf.

 

Gaat jouw sprookje werkelijkheid geworden?

 

Misschien wel door deze vacatures!