Hoe zit het bij jou?

header-img

 

Ga jij voor goede werkvoornemens voor een werkgelukkiger 2022?

 

Bijna niemand zegt “Ik ga minder sporten” of “Ik ga minder gezond eten.” Goede voornemens moeten ervoor zorgen dat je je beter, en ook gelukkiger voelt. Je kunt goede voornemens van een ander overnemen, maar grote kans dat ze in februari alweer vervliegen… Of ze moeten je écht aan het denken zetten, waarbij je vanuit je intrinsieke motivatie voelt dat ze voor jou gaan zorgen voor een beter 2022. Dan is er wel een grote kans van slagen!

 

Goede werkvoornemens?

 

Goede voornemens voor een beter jaar. Klinkt logisch. Dit is ook toepasbaar op je werk in de bouw en/of vastgoed, ook al denk je daar misschien niet meteen aan. Toch helpt velen dit de juiste stappen te maken, beter te presteren en dus vergroot je je geluksgevoel.

 

Aangezien je een groot deel van het jaar op je werk doorbrengt, kan het goed zijn je eigen werkgeluk eens onder de loep te lemen. In ons boekje ‘Werk gelukkiger in drie stappen’ gaan we in op hoe je je werkgeluk vergroot. Wat jou aan het denken kan zetten om te werken aan jouw werkvoornemens zijn de volgende essentiële elementen:

 

Kun je jezelf zijn?

Voel je jezelf goed?

Ben je goed omringd?

 

Of je jezelf kunt zijn hangt onder andere af van de cultuur en de sfeer onderling. Of je je goed voelt hangt af van je werkomstandigheden, de druk die je ervaart,  maar kan ook aan je eigen voeding of gezondheid liggen door invloed van je collega’s. Alleen jijzelf weet wat jouw situatie is, en wat hier nog voor winst te behalen valt. En of je goed omringd bent, hangt af van de kwaliteit van of je mening gevraagd/gehoord wordt, of je je niet eenzaam voelt en of je steun/hulp ervaart wanneer je hier om vraagt.

 

Dit lijkt misschien een onmogelijke ideale situatie, maar dat is het zeker niet. Je bent zelf de regisseur van jouw carrière, in de bouw en vastgoed, of waar dan ook. Als jij voelt dat er nog wat te behalen valt, ga er dan voor dit jaar! Zoals hierboven uitgelegd, een goede motivatie vergroot de kans van slagen. Dat is bij een sollicitatie zo, en ook bij je eigen (werk)voornemens!

 

Bron: dagelijkse energie.nl