Intermediair in de bouwsector: een mannenwereld!

header-img

Corinne Meinster staat te popelen om op 1 juli haar deuren van Meinselect te openen aan de Nieuwe Prinsenkade 4. Het werving-, selectie- en detacheringbureau voor de bouwsector verlaat het bedrijventerrein Minervum en betrekt een prachtige zichtlocatie in het bruisende centrum van Breda.
Met een bouwkundige achtergrond en ervaring in werving- en selectie startte Corinne in 2010 met Meinselect. Ik ben er luchtig ingesprongen, toch was het spannend wat er allemaal op me af zou komen. Als vrouw moet je je in deze mannenwereld sowieso dubbel bewijzen, maar ik ben niet zo flauw, met drie broers ben ik wel wat gewend’, lacht ze, ‘Ik startte toen de markt erg slecht was; dat kon alleen maar beter gaan’, vertelt de positief ingestelde Corinne enthousiast.

Snel schakelen

‘De bouwsector is en blijft een dynamische sector’, aldus Corinne, ‘Bij een bouwproject zijn veel verschillende partijen betrokken. Om de juiste flow te houden is het belangrijk dat het werk goed op elkaar afgestemd wordt. Plannen en duidelijk communiceren op korte termijn is de uitdaging. Daarvoor ben je bij mij aan het goede adres!’ Meinselect kan snel schakelen tussen opdrachtgever en kandidaat. Corinne onderhoudt proactief een zeer groot netwerk. ‘We kennen onze klanten en kandidaten goed, weten wat ze willen en waar de uitdaging ligt.’

Meer aandacht voor bemiddeling van professionals in de bouw 
‘Er zou meer aandacht moeten zijn voor bemiddeling van professionals in de bouw, vastgoed en architectuur’, stelt Corinne. Op dit moment is er een krapte op de arbeidsmarkt voor personeel in de bouw. De aanwas van schoolverlaters op de arbeidsmarkt is kleiner, omdat minder studenten zich aanmelden op de vakopleiding. De instelling van de jongeren is veranderd; zij vinden ook andere zaken in het leven belangrijk. Geld is niet alleen meer de drijfveer, ze hechten ook waarde aan een prettige werkomgeving. Wij komen graag in contact met professionals in de bouw, vastgoed en architectuur. Ook de 50 plusser is bij ons van harte welkom. Deze doelgroep heeft veel vakkennis in huis en wil graag aan de slag.

Persoonlijkheid is doorslaggevend
De keuze voor de kandidaat op basis van de CV, opleiding en ervaring is voor Corinne te makkelijk. ‘Ik vind persoonlijkheid heel belangrijk. Waar krijgt een kandidaat energie van? Ik vraag door, laat ze ‘kleur’ bekennen door een keuzenlijst in te vullen met karaktereigenschappen. Daarmee maken ze zelfs kans op een complete MyDrives-analyse t.w.v. € 299,-. Ik wil mensen bewust maken van hun kunnen. Vaak is dat meer dan ze zelf denken en wijken ze af van het geijkte profiel. Ik creëer de match en uiteindelijk zitten ze op de juist plek. Deze win-winsituatie, dat is waar ik het allemaal voor doe, het is mijn passie en geeft me voldoening.’

Groeiambitie
Meinselect is een kleine organisatie met korte lijnen. Corinne heeft een aantal collega’s in dienst genomen, zodat zij zich volledig op haar corebusiness kan richten. ‘Ik ben verantwoordelijk en heb er belang bij dat de kwaliteit van de kandidaten meer dan 100% is’. Voor 80% van haar opdrachtgevers werkt Corinne inmiddels op exclusieve basis. Meinselect wil binnen 3 jaar uitgroeien naar een gerenommeerde speler die specialist is in de bemiddeling van professionals binnen de bouw, vastgoed en architectuur sector, in de regio Noord-Brabant en Zuid-Holland.
Om die groeiambitie in bedrijfsactiviteiten en kwaliteit te realiseren verhuist Meinselect op 1 juli  naar het bruisende centrum van Breda.

‘Mijn geheim voor succes? Oprecht interesse hebben in de mensen die je spreekt.’

BIB Meinselect 0112

 

Bron: magazine Breda in Business http://bredainbusiness.edities.nl/2017/#72 
Foto: Natalie Leeuwenberg