Je bent Uitvoerder of je bent het niet….

header-img
 

Een aantal maanden geleden deelde ik een artikel over de enorme vraag naar werkvoorbereiders. Wat een reacties kwamen daar op af! Geweldig! 

Momenteel gaat het ene project na het andere van start, dus de vraag naar uitvoerders begint ook enorm toe te nemen. Waar het begint bij de werkvoorbereiding zie je nu een grote behoefte naar echte “ managers” voor op de bouwplaats. 
 
Wat maakt de rol van Uitvoerder zo boeiend?
Als Uitvoerder stuur jij dagelijks het personeel aan op je project, je bewaakt de planning, kwaliteit en de kosten. Je voert overleg met de werkvoorbereiding van het project, want over het algemeen is het project vanuit kantoor of vanuit de bouwkeet al helemaal voorbereid door je collega’s.  Op de bouwplaats ben jij degene die bepaalt wanneer iedereen aan het werk gaat. Je roept op tijd het materiaal en materieel af wat nodig is voor die dag. Natuurlijk heb je ook een belangrijke functie als het gaat om de veiligheid op het project. 
 
Huidige rol van Uitvoerder bouw
Regelmatig spreek ik met vak volwassen uitvoerders. Deze (over het algemeen) mannen, vertellen met zoveel passie over hun vak. Je bent uitvoerder of je bent het niet! Dit zijn vakmensen die altijd streven naar een succesvol project, wat binnen de gestelde termijn gerealiseerd moet worden. Mooie projecten realiseren met een goed team van collega’s, daar draait het om. De senior uitvoerders willen vaak hun kennis en kunde overdragen aan de junioren. De échte kneepjes van het vak leer je namelijk niet op school, maar wel van een doorgewinterde collega. 
 
Zo heb ik recent Jan aan een mooie job mogen helpen. Hij streeft naar maximale kennisoverdracht op de bouwplaats. Juist door de combi te maken van een zeer ervaren bouw-professional naast een junior die vaak zeer gedreven zijn met alle moderne branchesoftware.  Zo kunnen ze van elkaar leren en elkaar verder helpen. Dit vraag de nodige investering aan de voorkant, maar we weten allemaal dat dit keihard nodig is om ook in de toekomst de juiste bouwkwaliteit te kunnen leveren. 
 
Hoe krijgen we mensen enthousiast voor deze job? 
Misschien heb jij naast je studie een bijbaan gehad in de supermarkt, als teamleider vakkenvullen of ben je actief geweest in de horeca. Je vraagt je misschien af wat dit toevoegt om je droombaan te realiseren. 
Als uitvoerder ben je namelijk een echte regelaar. Je bent sociaal en communicatief zeer vaardig. Je bent in staat je team mee te krijgen, snel te schakelen en oplossingsgericht te handelen. Leidinggeven is jouw ding, je bent van nature stressbestendig en een echte aanvoerder.
 
Wat is er mooier dan manager te zijn van jouw project? Als uitvoerder zijn ruime doorgroeimogelijkheden tot Hoofd Uitvoerder, Bouwplaatsmanager of Projectleider. De vraag naar dit soort vakmensen blijft bestaan.  Je hoeft je dus geen zorgen te maken over jouw toekomst.
 
Enthousiast geworden? Wanneer gaan wij hierover in gesprek met elkaar?
Bel of mail voor een kennismaking. In een persoonlijk gesprek kan ik je nog veel enthousiaster maken!

Bekijk hier dit artikel op LinkedIn.