Kennis verbreden en bouwen aan je skills?

header-img

 

Mogelijk ben je bezig met het afronden van een studie, maar weet je nog niet wat je precies wilt gaan doen. Of je werkt al wel een tijdje, maar oriënteert je naar andere mogelijkheden op werkgebied… Al eens gedacht aan het koppelen van jouw vakgebied aan een totaal andere branche? Of ga je liever voor een nieuwe uitdaging buiten je vakgebied binnen jouw branche?

 

Genoeg mogelijkheden

Er zijn enorm veel vacatures, dus veel mogelijkheden voor jou! Binnen de Bouw & Vastgoed zijn er uit ervaring hele mooie kansen te pakken, aangezien de branche booming is. Bijvoorbeeld met een opleiding (Technische) Bedrijfskunde, Communicatie of Facility management zijn er leuke functies zoals Communicatiespecialist, Servicemedewerker of Marketeer of Officemanager te vervullen. Daar denk je misschien niet meteen aan naast alle bouwfuncties, vandaar dat we er aandacht aan besteden.

 

Met bovenstaande opleidingen kun je haast in elke branche een baan vinden, maar soms is de functie waar je intreedt na bijvoorbeeld een stage minder geschikt voor jou dan het in eerste instantie leek, of dit nu ligt aan de inhoud/uitdaging of aan jou veranderde wensen…

 

Heb je geen algemene opleiding, maar wat een meer gespecialiseerde? Dan is dit nooit weggegooid wanneer je wilt switchen van branche/functie. Hierdoor ben je er namelijk achter waar je goed in bent, en/of waar je niet blij van wordt in de toekomst. Zeker als je nog een heel werkleven voor je hebt, ga dan alsnog voor jouw leuke baan!

 

Bouw aan je skills

Zorg ervoor dat je uiteindelijk terecht komt waar dat je terecht wilt komen. Met de motivatie je kennis te verbreden binnen jouw passie (die best eens veranderd kan zijn in de loop der jaren) moet dat goedkomen binnen de huidige arbeidsmarkt.

Ga voor de functie binnen de branche waar jij feeling mee hebt, ongeacht je opleiding, ga voor de vacature waar jij jezelf in herkent!

Vanaf 1 maart 2022 is met het STAP-budget omscholen met subsidie mogelijk.

Voor functies binnen de Bouw of Vastgoed kun je eens kijken bij de BOB/KOB of Bouwschool Breda.