Klaar met mismatch op uw vacature?

header-img

Objectief erachter komen of een kandidaat past of niet past op een functie. Daar kan je achter komen door middel van een MyMatch-analyse. Individuele medewerkers en teams die hun drijfveren en talenten optimaal benutten zijn aantoonbaar succesvoller. De achterliggende kleurentheorie van MyDrives zorgt ervoor dat organisaties als geheel stappen maken en kunnen blijven maken.

MyMatch laat glashelder zien of de drijfveren en capaciteiten van de sollicitant matchen met de vacature. MyMatch hanteert 21 gedragstypen, die in specifieke kleuren zijn uitgevoerd. Ze brengen het gewenste profiel overzichtelijk en objectief in kaart om tot een perfecte match te komen. Objectief. En dus niet subjectief. Zodat er geen ruimte is voor foutieve interpretaties tijdens het sollicitatietraject. 
 
Capaciteiten = Wat kan ik?
Op welk niveau denkt en communiceert de sollicitant?
Capaciteiten zijn belangrijk om het ontwikkelpotentieel van een sollicitant te kunnen vaststellen. Een sollicitant die over onvoldoende capaciteiten beschikt voor de functie loopt op zijn tenen en struikelt vanzelf een keer. Een te hoog capaciteitenniveau heeft als risico dat de sollicitant zich snel kan gaan vervelen en mogelijk een nieuwe uitdaging gaat zoeken.
 
Drijfveren = Wat wil ik?
Matchen de drijfveren van de sollicitant met de vacature?
Als de drijfveren van een sollicitant matchen met het gewenste drijfverenprofiel van een functie vertoont deze sollicitant van nature het gedrag dat past bij de functie. Dit is belangrijk omdat mismatches vooral ontstaan doordat drijfveren niet matchen met de functie. Een sollicitant heeft dan niet de intrinsieke motivatie voor deze functie en het kost hem veel moeite het gewenste gedrag te vertonen.
 
De 21 gedragstypen van MyMatch
Binnen MyMatch spelen 21 menselijke gedragstypen de hoofdrol. Ze zijn gebaseerd op de verschillende combinaties van de MyDrives-kleuren. Gaat het om een salesfunctie? Dan zoekt u wellicht de scherpschutter (combinatie oranje en blauw) of de proactieve (combinatie oranje en rood). Voor andere functies zijn weer andere persoonlijkheden gewenst. Bedenk daarbij wel dat een mens nooit voor de volle 100% één type is. Meestal bezit hij ook voor een bepaald deel de kenmerken van twee of drie andere gedragstypen.
 
Na het assessment komt de kandidaat in één van de vier categorieën terecht:
 
Mismatch: de sollicitant past zowel qua capaciteiten als drijfveren niet;
Competent: de sollicitant past qua capaciteiten maar heeft andere drijfveren dan waar de baan om vraagt; 
Motivated: de sollicitant beschikt niet over de juiste capaciteiten, maar heeft wel de juiste drijfveren;
Perfect Match: de sollicitant beschikt én over de juiste capaciteiten én over de juiste drijfveren.
 

In dit filmpje leggen ze het allemaal nog een keer uit. 

 
Meer weten? Of zelf ervaren wat MyMatch voor u kunt betekenen? Neem dan contact met ons op, tot 31 december 2022 kunt u kosteloos een MyMatch invullen voor uw vacature! (ter waarde van € 599,-)