Kleine investering voor groot werkgeluk

header-img

 

Je zit niet op je plek, en merkt dat je werkplezier ver te zoeken is. Je komt niet lekker uit de verf, of je doet je werk zo op de automatische piloot dat je snakt naar meer uitdaging op je werkdag.

Dan is het tijd om eens in een andere keuken te kijken!

 

Hulp bij het zoeken naar jouw baan?

Heb je jouw ideale baan nog niet gevonden? Omdat je er maar geen tijd voor vrij gemaakt krijgt om jouw cv te updaten, of omdat je jouw ideale functie nog niet bent tegengekomen?

Onze tip: trek dat momentje uit voor je cv, en plaats deze online op bijvoorbeeld www.indeed.nl of www.werkzoeken.nl Zo hoef jij niet eindeloos het internet af te struinen naar die passende vacature, maar vinden bedrijven jou! Je geeft je voorkeuren (branche/regio etc.) door, en krijgt gerichte vacatures aangereikt. Ook kun je je aanmelden voor vacature alerts op banensites, of bij gerichte bureaus voor bijvoorbeeld de bouw, zoals Meinselect, je aanmelden voor nieuwsupdates. Je ontvangt dan gerichte bouwvacatures.

 

Bureaus voor je laten zoeken

Als het je niet lukt een andere leuke baan te vinden, om welke reden dan ook, kun je naast je netwerk ook bij bureaus aankloppen. Zij gaan dan, vaak na een persoonlijke kennismaking, gericht op zoek voor jou, of hebben vanuit hun netwerk al een concrete vacature klaarliggen die aansluit bij jou wensen. Geen zorgen, hierdoor ga je niet minder verdienen; ze komen niet aan jouw salaris. Deze recruiters kunnen dan wél weer de arbeidsvoorwaardenonderhandelingen voor je uit handen nemen. Matches maken is hun sport, maar hier hoeven niet altijd harde targets aan vast te hangen. Die kennen we bij Meinselect dan ook niet. Opdrachtgevers hebben namelijk al een vaste prijs betaald voor de werving- en selectieprocedure. Wij gaan voor duurzame matches en zetten kwaliteit voor kwantiteit.

 

Kleine investering, groot werkgeluk

Ook als je latent werkzoekend bent is het de moeite je wensen (anoniem) kenbaar te maken bij een bureau, zodat je gericht gebeld kunt worden mocht er een aansluitende vacature binnenkomen. Doe dit dan altijd wel persoonlijk onder het genot van een kopje koffie, dan weet je beter wie er voor je gaat zoeken, en heeft andersom de recruiter een beter beeld bij jou en jouw wensen. Het kost jou niets, alleen wat tijd. En dat is toch de moeite om vervolgens weer met plezier naar je werk te gaan?