Kwaliteitsborging door BouwKwaliteit Plus

header-img

Kwaliteitsborging voor de bouw is een nieuwe discipline, maar bestaat eigenlijk al heel lang. De afgelopen decennia is kwaliteitsborging beperkt gebleven tot het houden van bouwkundig toezicht door deskundigen namens de opdrachtgever. Het gemeentelijk Bouw- en Woningtoezicht zag toe op het voldoen aan de bouwregelgeving.

DSC08760Wet Kwaliteitsborging
Dit gaat niet alleen veranderen door de aanstaande privatisering van het gemeentelijk toezicht. Los van de komende Wet Kwaliteitsborging voor het Bouwen zijn er ook initiatieven van uitvoerende bouwbedrijven om kwaliteitsborging onderdeel van de eigen bedrijfsvoering te laten zijn om beter aan te kunnen sluiten op de verwachtingen van de klant. Het gaat om het beheersen van het bouwproces. Als opdrachtgever wil je een aannemer die zorgt voor een soepel lopend proces en een gebouw dat voldoet aan al je verwachtingen. Op dezelfde manier verwacht je als aannemer dezelfde instelling van jouw medewerkers, onderaannemers en leveranciers. Deze ontwikkeling neemt met zich mee dat er mensen nodig zijn die dit kunnen verzorgen. Niet alleen kwaliteitsborgers die kunnen toetsen op regelgeving, maar ook mensen die het proces goed kunnen begeleiden in projecten waarbij de aannemer zelf de kwaliteit wil gaan borgen, of dit al doet. 

DSC08758

BouwKwaliteit Plus
BouwKwaliteit Plus is er voor iedereen die kwaliteit serieus neemt. BouwKwaliteit Plus levert advies, zorgt voor passende kwaliteitsborging en voor de juiste afstemming van initiatieven van de uitvoerende bouw en de toetsingen van de private kwaliteitsborgers. Op dit moment in pilotprojecten, zoals bijvoorbeeld in Gemert waar de private kwaliteitsborger de noodzakelijke toetsingen verricht samen met de toezichthouder Bouw- en Woningtoezicht.

Klik hier voor meer informatie of om je in te schrijven voor een van onze themasessies of stuur een e-mail naar: [email protected] – bellen kan op nummer: 0492 820 999