Levert jouw werk je energie op?

header-img

 

Als jij houdt van zelfstandigheid, maar een leidinggevende hebt die je de hele dag in je nek hijgt, botst dat. Het kan dan best zijn dat je werk inhoudelijk goed bij je past, maar niet binnen de organisatie waar je zit.

 

Maar het kan ook dat het werk je inhoudelijk niet goed past, en dat je graag een switch maakt. En dat dit DE tijd is, aangezien de vraag vanuit werkgevers groot is én je zelfs subsidie krijgt voor omscholing.

 

Zeker zo rond de leeftijd van 30 – 40 jaar stellen veel mensen zichzelf de vraag rondom hun dagelijkse werkzaamheden: is dit het nou? Wanneer je een opleiding hebt afgerond en enkele jaren werkervaring hebt, wordt zingeving belangrijker. Mensen willen dat werk naast hun bijdrage aan de maatschappij ook energie oplevert, in plaats van dat het dat alleen maar kost.

 

Omscholen naar een ander beroep kan met subsidie
Denk je aan een carrièreswitch? In sectoren waar het personeelstekort het grootst is, zoals Bouw en Vastgoed, staan bedrijven ook open voor kandidaten uit andere werkvelden. Nieuwe werknemers kunnen zich vaak op kosten van het bedrijf om laten scholen in een werk-leertraject. 

 

Als bedrijven in jouw gewenste sector deze mogelijkheid niet bieden, zijn er nog verschillende subsidies voor omscholing. Bijvoorbeeld het STAP Budget. Vanaf maart 2022 kunnen werknemers en werkzoekenden daarmee maximaal 1000 euro krijgen voor scholing en ontwikkeling. Zorgt dit voor jouw stap naar een nieuwe baan?

 

Bron: https://www.ad.nl/werk/waarom-je-wel-niet-van-baan-moet-wisselen-in-2022~a352ef70/