Liever de beste dan de snelste!

header-img

 

Daar staat intermediair Meinselect voor!

Corinne Meinster was klaar met werkgevers die alleen maar snel geld wilden verdienen. “Het gaat erom wat de opdrachtgever en werkzoekende willen, toch niet alleen om de targets?” Met haar eigen aanpak begon ze in 2010 het werving-, selectie- en detacheringbureau voor de bouwsector Meinselect. Inmiddels is het bureau een bekende speler geworden met een prachtig pand aan de Nieuwe Prinsenkade.

Goudhaantjes, de latent werkzoekenden
Meinster noemt het haar goudhaantjes, de latent werkzoekenden. “Die niet weg hoeven bij hun huidige werkgever, maar wel op termijn iets nieuws willen. Voor hen kan ik echt de tijd nemen.” Het is de visie van de 37-jarige goedlachse Bredase: niet de snelle, commerciële aanpak, maar grondig en gedegen te werk gaan. “Ik haal geen voldoening uit het continu bezig zijn met targets. Wij doen geen valse beloften, maar scheppen een realistisch beeld. Meinselect heeft een bepaalde visie en daar staan we voor. Wij werken samen met bedrijven om een langetermijnrelatie op te bouwen. Dat gaat heel goed, we hebben inmiddels zo’n vijftig vaste klanten, vooral door mond-tot-mondreclame.”

Meinster is een van de weinige vrouwen in Nederland die een eigen werving-, selectie- en detacheringsbureau in de bouwsector runt. Ze zit dan ook vaak tegenover mannen en dat past haar als een jas. “Mannen zijn rechttoe rechtaan, je weet wat je aan ze hebt. Ik raak echt niet meer onder de indruk van iemand die stoer binnenkomt, daar prik ik zo doorheen. Veel mannen in dit vak zijn ook wat introvert, proberen vooral voor elkaar de stoere schijn op te houden. Ik doe er alles aan om toch eruit te halen wat daaronder zit.”

Trots op…
De Bredase begon in 2010 voor zichzelf, recht tegen de stroming van de economische crisis in. Het eerste half jaar was ‘superspannend en taai, met een Excelbestand vanuit mijn huiskamer’, maar nadat ze een eerste werkzoekende had geplaatst, kreeg ze vertrouwen. “Dat was bij Dura Vermeer en die zijn nog steeds klant, daar ben ik trots op.” Zo werkt Meinster het liefst met alle opdrachtgevers en bedrijven samen, gericht op de lange termijn. “Ik kreeg laatst een belletje van iemand die ik vorig jaar geplaatst heb. Hij zit na een aantal mismatches bij andere bureaus nu echt op zijn plek en belde me voor nieuw personeel voor zijn werkgever.” Meinster heeft veel klanten in de regio Tilburg, Den Bosch en Eindhoven, door haar vorige baan in Eindhoven. “We hebben daar met Sprangers laatst een Bredase bouwonderneming aan toe mogen voegen, een heel mooi bedrijf. Ik zou graag nog wat meer opdrachtgevers in deze regio hebben.” 


Top locatie in hartje Breda

Meinster is niet zo bang voor een nieuwe crisis, ze vindt het dan ook geen risico om zich puur op de bouw en vastgoed te richten. “Ik heb daar zo’n groot netwerk in opgebouwd en werk alleen samen met bedrijven die stabiel zijn en een goede naam hebben. Daarnaast heb ik weinig affiniteit met andere branches, ik heb plezier in mijn werk en dat staat voorop.” Dat plezier is alleen maar groter geworden met de verhuizing van het bedrijventerrein Minervum naar de Nieuwe Prinsenkade, middenin de stad. Een goede zichtlocatie met een geweldig uitzicht op Bredaas highlights: het Spanjaardsgat en de Grote Kerk. 

Bekijk hier ons artikel in het Breda In Business magazine! 

BredaInBusiness2018