Maar welke kant wil je op?

header-img

 

Hey bouwer, wil jij meteen een goede start maken?

 

Na je opleiding/cursus ben je klaar voor het echte werk, en heb je zin om je handen fulltime uit de mouwen te steken. Met enige of zonder werkervaring; welke kant wil jij op?  

 

Het werk wordt je vast overal aangeboden. Een HBO’er richting Bouwkunde die nog helemaal te kneden is, daarvoor staan werkgevers in de rij. Dat weet je inmiddels als geen ander, maar voel je nu ook echt. Je stelt jezelf mogelijk de vragen: waar kan ik doen wat ik het allerleukste vind, waar is een gezonde werkdruk en wat is echt een goede werkgever met goede begeleiding?

Jouw baan binnen de bouw en vastgoed 

 Hoe sneller je op jouw plek zit, hoe beter, want van je maandsalaris kun je weer mooie dingen doen, of sparen. Maar laat niet aan je trekken en neem de regie richting jouw werkgeluk in eigen handen, want deze luxe positie heb je.

 

Praat binnen en buiten je netwerk, want verschillende gesprekken zouden je een goede indruk moeten geven van de functies en bedrijfsculturen. Wanneer jij al je vragen beantwoord krijgt is het aan jou je keuze te maken. Maak deze keuze niet te zwaar, want soms kom je er al werkende pas achter op welk project(functie) jij het beste past. Wanneer er dan geen ruimte blijkt jouw passie achterna te gaan of je iets behoorlijk tegenvalt, zet jezelf dan bijvoorbeeld #opentowork op LinkedIn naast je eigen offline acties. Ga dan gewoon opnieuw voor jouw werkgeluk! 

 

Sollicitatietips voor starters binnen de bouw en vastgoed

 Jouw korte maar krachtige motivatie, samen met je interesses, ambities en opleiding geven je toekomstige werkgever al een goed beeld van jou. Wees eerlijk, want een open houding en eerlijkheid zorgt sneller voor een goede klik. Mocht je op gesprek gaan, lees dan nog eens deze sollicitatietips door voor het ideale sollicitatiegesprek.

 

Vacatures genoeg. Maar weet die van jou binnen de hele bouw en vastgoed maar eens te vinden. Wil je hier graag hulp bij en ben je benieuwd naar starters die je voorgingen? Hier lees je hun verhalen.