Meinselect gaat voor tevreden opdrachtgevers én kandidaten

header-img

 

Met de komst van Rolf Schumacher wil Meinselect zich nog meer profileren als dé specialist in personeelsbemiddeling voor de bouw, vastgoed en architectuur. ‘Op dit moment wordt hard getrokken aan kandidaten, maar met onze persoonlijke aanpak maken wij het verschil’, aldus Schumacher.

 

Meinselect Rolf Schumacher

 

‘Want uiteindelijk gaat het erom dat medewerkers gelukkig zijn en zich thuis voelen in een bedrijf.’ De bouwsector is volop in beweging. Veel bedrijven hebben moeite om aan goed geschoold personeel te komen. Meinselect in Breda helpt ondernemingen in de bouw- en vastgoedsector om gespecialiseerde mensen te vinden voor hun openstaande vacatures.

 

Bekend terrein

De 41-jarige Rolf Schumacher uit Breda is sinds 1 oktober het team van Meinselect komen versterken. ‘Ik kom uit een familie van bouwvakkers en heb zelf jarenlang in de bouwsector gewerkt als werkvoorbereider, planner en projectleider’, vertelt hij. ‘De bouwwereld is dus een bekend terrein voor mij. De meeste bedrijven ken ik wel. Alleen zit ik nu aan de andere kant van de tafel. Vroeger was ik regelmatig degene die een personeelsbemiddelaar inschakelde om goede mensen te vinden. Terwijl ik nu juist probeer om goede kandidaten aan mooie bedrijven te koppelen.’

 

Persoonlijke aanpak

Zijn nieuwe functie bevalt hem tot nu toe uitstekend. ‘We werken met een klein team, waardoor ik bij alle facetten betrokken ben. Daarnaast krijg ik goede begeleiding om de fijne kneepjes van het vak onder de knie te krijgen. Dat is mooi, want we hebben volop vacatures waarvoor wij op zoek zijn naar goede kandidaten.’ Hij benadrukt dat Meinselect niet alleen kijkt naar opleiding en werkervaring in een CV. ‘Wij besteden veel tijd en energie in het écht leren kennen van onze opdrachtgever en kandidaat. Want alleen zo kunnen wij een goede match maken. Dat is ook de reden waarom projectontwikkelaars, bouwbedrijven en onderaannemers kiezen voor Meinselect. We staan volledig achter de mensen die we aan hen voorstellen. Onze benadering is heel direct naar zowel opdrachtgever als kandidaat. Dat is nodig om een goede match te kunnen maken tussen ideale kandidaten en vacatures bij bedrijven. Daarom vindt Meinselect het belangrijk dat iedereen weet wat ze kan verwachten bij het invullen van een vacature. De juiste match vind je niet door een CV naast een vacature te houden. Als je iemand persoonlijk spreekt, blijkt hij of zij vaak over meer vaardigheden en competenties te beschikken dan uit het CV blijkt.

 

Garantie voor kwaliteit

Schumacher geeft aan dat kandidaten niet automatisch kiezen voor het bedrijf waar ze het meeste kunnen verdienen. ‘Een hoger salaris werkt meestal maar voor een beperkte tijd motiverend. Wij denken verder vooruit dan  een  jaar. Uiteindelijk gaat het erom dat zowel de opdrachtgever als de kandidaat tevreden zijn. Wij werken zowel voor grote als kleine bedrijven en staan garant voor kwaliteit. Onze kandidaten zijn goed geschoold en wij zoeken voor onze opdrachtgevers naar dié kandidaat die het verschil kan maken.’

 

Auteur: Gerben van den Broek