Nationale Werkbezoek Dag- ook in de bouw

header-img

 

“Het Nationale Werkbezoek is géén banenmarkt en het bedrijf heeft geen enkele verplichting of wat dan ook. Het gaat om de ontmoetingen, het herstel van het contact met de arbeidsmarkt voor de werkzoekende, om het versterken van motivatie en zelfvertrouwen en om mogelijke tips en informatie die de werkzoekende kan krijgen. Tegelijk krijg je als bedrijf zicht op het personeelsaanbod op de arbeidsmarkt”, aldus de hoogleraar.

 

Ook voor opdrachtgevers in de bouwNationale-Werkbezoek-Dag-Meinselect

Wilt u als opdrachtgever in de bouw meedoen aan de Nationale Werkbezoek Dag? Dan is het goed om te weten dat niemand ongevraagd op bezoek komt. U, als bedrijf, nodigt zelf werkzoekenden uit. Dit kunt u doen via uw eigen werknemers in de bouw of via sociale netwerken. Voor deze gelegenheid wordt gebruik gemaakt van de hashtag #werkbezoekdag. U kunt uw bedrijf hier opgeven.

 

Zelf personeel werven in de bouw- detachering via Meinslect

Het is niet uitgesloten dat werkgever en werknemer in de bouw een match vormen op de Nationale Werkbezoek Dag. Mocht u verder willen gaan met elkaar dan kunt u daarna altijd contact opnemen met Meinselect. Wij kunnen voor u detachering en payrolling verzorgen zodat u verder nergens meer naar om hoeft te kijken.

 

Wilt u een steentje bijdragen aan de aanpak van het werkloosheidsprobleem?

Een goed begin is het halve werk. Zorg dat u goed geïnformeerd bent zodat de bezoekers en uzelf optimaal profiteren van deze dag.

 

Tien tips voor een geslaagde werkbezoekdag in de bouw

1. Bespreek uw plannen met personeel, OR of de vakbond. Laat via Twitter weten dat u meedoet.

2. Stem eventueel uw plannen af met (regionale) organisaties die ondersteuning kunnen bieden.

3. Kijk verder dan de cv van de geïnteresseerden. Het arbeidsverleden zegt niet alles. Het feit dat iemand werkelijk belangstelling heeft en gemotiveerd is, is soms minstens zo belangrijk.

4. Spreek duidelijk af bij welke onderdelen en hoe lang de werkzoekende op bezoek mag komen.

5. Wie leidt de bezoeker rond?

6. Vergeet niet dat het geen banenmarkt is. Maak verwachtingen duidelijk.

7. Bekijk of de werkzoekende misschien een kleine presentatie kan/wil geven die nuttig is voor uw bedrijf.

8. Sluit de dag netjes af en geef de werkzoekende documentatie van uw bedrijf mee.

9. Bespreek de ervaring met uw personeel.

10. Kijk terug op een mooie dag!

 

Wij zijn erg benieuwd of u uw bedrijf openstelt voor werkzoekenden. Wij vervullen graag een ondersteunende rol en stellen u desgewenst vrijblijvend voor aan werkzoekenden uit ons netwerk.

 

Bent u werkzoekende in de bouw?

Het is als werkzoekende erg belangrijk om uw persoonlijke netwerken aan te spreken. Weet uw omgeving dat u op zoekt bent naar werk? Vertel ook via social media dat u graag op werkbezoek wilt. Gebruik #werkbezoekdag en @werkbezoekdag. Laat weten bij wat voor bedrijf en in welke regio u voor een werkbezoek wilt worden uitgenodigd.

 

Veel succes!

 

Meer informatie over de deelname van Meinselect aan de Nationale Werkbezoek Dag of wilt u iemand aan ons voorstellen? Neem dan gerust contact op!

 

Button ik zoek bouwpersoneel