Nederland. Steeds flexibeler.

header-img

 

Steeds meer behoefte aan flexkrachten

In de politiek en door vakbonden is de afgelopen jaren een negatief beeld gecreëerd ten opzichte van flexibiliteit. Daartegenover staat de realiteit: steeds meer bedrijven vragen om flexibele arbeidskrachten. Steeds meer organisaties vragen om flexibiliteit. Om zieken op te vervangen, bij grote drukte of omdat ze (nog) geen vaste kracht willen aannemen of juist voor specifieke kennis die tijdelijk nodig is. Uitzendorganisaties en detacheringsbureaus nemen steeds meer de rol van strategische personeelsplanner op zich en laten steeds vaker zien dat zij een totaaloplossing kunnen beiden.

 

Uit onderzoek blijkt dat maar liefst een derde van de mensen die uit de WW komen, weer aan de slag gaan via een uitzendbureau en voor mensen uit de bijstand ligt dat percentage zelfs op 38%. Steeds meer mensen kiezen niet noodgedwongen maar heel bewust voor een flexibel bestaan.

 

ABU vindt dan ook dat de arbeidsmarkt baat heeft bij goed georganiseerde flexibiliteit. Ze vestigden al eerder de aandacht op dit onderwerp met het onderzoek De toekomst van flex.

Meinselect helpt u graag aan de juiste flexkrachten
Meinselect kan u op verschillende manieren van dienst zijn bij het vinden van de juiste kandidaat bij een specifieke vacature o.a. op basis van detachering. Wij kennen twee vormen van detachering:

  • Detachering voor de duur van een project: Projectdetachering voor een in overleg overeen te komen periode.
  • Detachering met uitzicht op een vast dienstverband: De medewerker komt voor een vooraf afgesproken periode in dienst bij Meinselect. Bij gebleken geschiktheid kan de medewerker daarna kosteloos door de opdrachtgever in dienst worden genomen.

Wanneer u via Meinselect een kandidaat detacheert, geniet u van de voordelen van direct inzetbare professionals zonder de nadelen van vaste personeelskosten. Onze salariëring aan hen bespreken we in alle openheid met u. Meinselect adviseert, begeleidt en ontzorgt. Als u dat wenst, zijn wij aanwezig bij uw gesprekken met kandidaten, om u te helpen bij uw beslissing.


 

Button ik zoek bouwpersoneel