NEN 2767

Nen 2767

Door gebruik te maken van NEN 2767 kan de technische kwaliteit van installatie- en bouwdelen feitelijk worden vastgelegd. De methode hiervan wordt ook wel een conditiemeting genoemd. Het uiteindelijke resultaat van de meting wordt het conditiescore ofwel -resultaat genoemd. Hierbij kom er naast de score ook een bijbehoren uitleg van gebreken. De conditiemeting helpt bij het voorspellen van de benodigde onderhoud in de komende jaren. Ben jij bekend met NEN2767 en wil jij werk verrichten aan de hand van conditiemetingen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Wij koppelen jou aan de best bijpassende vacature en denken mee met jouw ambitie. Lees hieronder meer over NEN-2767.

NEN 2767 inspecteur

Een NEN 2767 inspecteur legt de conditiemeting vast in 2 delen. In deel 1 worden de scores vertoond en in deel 2 worden de gebreken duidelijk in beeld gebracht. Er wordt van jou verwacht dat jij alles grondig inspecteert en een bouwkundig rapport opmaakt aan de hand van jouw bevindingen. In deel 2 van de conditiemeting wordt ook verlangd dat je alle gebreken gecategoriseerd indeelt op basis van installatie- en bouwdelen. De genoteerde gebreken moeten voor een andere NEN2767 inspecteur visueel of met eenvoudige hulpmiddelen gemakkelijk te herkennen zijn.

Conditiemeting

De conditiemeting van NEN 27767 wordt bepaald door een score van 1 tot 6, waarbij een 1 staat voor nieuwbouwstaat en een 6 staat voor slecht onderhouden. Een conditiescore wordt gebruikt om de onderhoudsgevoelige delen van een huis of appartement te beoordelen op basis van haar conditie. Alle gebreken binnen het huis of appartement worden uitgebreid beschreven en opgenomen in het rapport. Na de conditiemeting worden er budgetten opgesteld voor de benodigde onderhoud. Een conditiemeting maakt erg inzichtelijk waarom je iets zou moeten blijven onderhouden. Binnen vastgoedbeheer is dit instrument niet weg te denken. Als NEN 2767 inspecteur praat je altijd over de gewenste (technische) kwaliteit van de onderzochte aspecten binnen een woning. Het uiteindelijke doel van de NEN conditiemeting is om de risico’s en kosten op lange en korte termijn vast te leggen.

O-Prognose

Om een succesvolle conditiemeting te kunnen doen is er het programma O-prognose gemaakt. Een O-Prognose biedt een snelle oplossing om een beter inzicht te krijgen in het NEN2767 rapport. Het programma beschikt over een handige bibliotheek om documenten in te ordenen en een app voor het beschrijven van de inspecties. Kortom geeft dit programma je alle handvatten om je 2767 NEN-inspectie goed in beeld te brengen op een effectieve manier.

Meer weten over vacatures als NEN2767 inspecteur?

Neem dan snel contact op via [email protected] of schrijf je hieronder in via de nieuwsbrief! Geïnteresseerd in andere vacatures? Bekijk dan de volgende vacatures: bouwkundig inspecteurbouwkunde vacatures en bouwkundig constructeur.