Nieuwe baan, nieuwe inzichten

header-img

 

Vastgeroest in je bouwfunctie?

Het is niet verkeerd om in te haken bij een nieuwe organisatie, en wel om de volgende voordelen.

Wij zien dat de meeste verschuivingen van kandidaten plaatsvinden boven de leeftijd van 35 jaar na een lange tijd voor dezelfde werkgever te hebben gewerkt. Iets met werkgeluk en nieuwe kansen pakken na langzaamaan vastgeroest te zijn in je bouwfunctie… Betrap jij jezelf er op dat je het eigenlijk wel gezien hebt bij je huidige werkgever en/of zijn er ontwikkelingsmogelijkheden beloofd die maar niet worden waargemaakt? Mogelijk ben jij ook vastgeroest in je baan.

 

Nieuwe baan, nieuwe inzichten

Een beetje vastgeroest zijn in je huidige baan kan prima voor je zijn. Het gras is tenslotte niet altijd groener bij een andere werkgever, en misschien ben jij wel allergisch voor het woord ‘persoonlijke ontwikkeling.’ Maar ben je gemotiveerd en wil je wat je leuk vind graag goed doen, werk je al aan je persoonlijke ontwikkeling! Hierbij is het altijd goed voor je om na een lange tijd zonder ontwikkelingen in een nieuwe organisatie aan te haken, en wel om de volgende voordelen:

  • In een nieuwe werkomgeving bouw je opnieuw, vanuit een stevig fundament aan jouw talenten, want je kiest bewust voor een bepaalde nieuwe organisatie of functie.
  • Je leert weer nieuwe mensen kennen en bent weer gemotiveerd echt onderdeel uit te maken van het team met jouw bijdragen
  • Je leert een nieuwe werkwijze en/of cultuur kennen wat ervoor kan zorgen dat de weken weer voorbij vliegen doordat je weer voldoening hebt en/of waardering krijgt
  • Hierbij leer je nieuwe skills, of ontdek je dat je deze al bezit maar er nog niet gebruik van hebt gemaakt. Nieuwe baan, nieuwe inzichten!
  • Door je arbeidsverleden is de kans groot dat je erop vooruit gaat qua salaris en/of arbeidsvoorwaarden. Dat is mooi meegenomen.