Normen en waarden in de bouw…..

header-img

Commitment

 

Inmiddels ben ik ruim 12 jaar actief in de bemiddeling van professionals binnen de bouw & vastgoed, waarvan inmiddels ruim 8  jaar als ondernemer, aldus Corinne Meinster. Dat het ondernemerschap mooie en minder mooie kanten heeft, spannende en energieke tijden kent is mij inmiddels bekend. Dat is juist het leuke van ondernemen! Geen dag is hetzelfde, daar houd ik van! Keuzes maken, de hele dag door. In het begin verloopt dat soms moeizaam maar ook dat heb ik geleerd. Met trots kan ik zeggen dat het netwerk van Meinselect, met klanten en kandidaten behoorlijk gegroeid is door de jaren heen. Met veel vaste relaties waarmee een mooie band is opgebouwd, gebaseerd op vertrouwen & commitment.

 

Hoe gaan we met elkaar om?

Wat voor de een zo vanzelfsprekend is, is voor de ander  totaal niet aan de orde. We hebben allemaal klanten, het merendeel van onze klanten willen we graag als klant behouden. Hier bouw je een relatie mee op, op basis van gunnen, vertrouwen, open- en eerlijkheid. Dat geeft beide partijen energie!

 

Korte termijn

Wat mij opvalt, is dat nu markt weer aantrekt, een markt met veel vraag en minder aanbod, mensen soms weer gekke bokkensprongen maken. Snel willen schakelen, puur korte termijn acties. Waarom doen we dat?  De maatschappij verhardt. We worden steeds egoïstischer en minder geduldig. Maar waarom is dat? Omdat we steeds minder normen en waarden kennen?

Om een voorbeeld te geven;

Vorig jaar hebben wij een kandidaat in procedure gehad bij een vaste opdrachtgever. Na een aantal gesprekken gaf onze opdrachtgever aan, niet verder te gaan met de betreffende kandidaat wegens twijfel over het niveau van deze persoon. Binnen een jaar blijkt deze kandidaat perfect te zijn voor een rol binnen deze organisatie! Opdrachtgever tevreden, kandidaat blij en Meinselect bijzonder verbaasd! Het treurige aan dit verhaal is, dat onze opdrachtgever het totaal niet nodig vond om mij hiervan op de hoogte te brengen, ook niet na drie confrontaties….  Tegelijkertijd waren wij druk op zoek naar kandidaten, hebben we zelfs de betreffende naam genoemd en waren we bezig met een procedure rondom de invulling van een andere vacature. Tja….het gaat mij in dit geval puur om de omgangsvormen die je van elkaar mag verwachten. 

 

Verliezen van een klant of bewust afscheid nemen….

Als professioneel bemiddelaar hecht ik veel waarde aan een goed proces met duidelijke afspraken. Maar ook zeker gelijkwaardigheid en vertrouwen richting elkaar. Wanneer het gevoel ontstaat dat die gelijkwaardigheid er niet is of dat er geen vertrouwensrelatie opgebouwd kan worden, dan is deze partij niet de juiste match voor Meinselect > dus afscheid nemen! Ook na jarenlange samenwerking is het soms beter om te adviseren naar een ander, vergelijkbaar werving- en selectiebureau te gaan. Een collega bureau kan namelijk wel weer met frisse blik, objectief aan de slag gaan. Zonder geschiedenis!

Kiest u voor Meinselect?

Wij geloven dat juist detachering, werving en selectie in de bouwsector een persoonlijke en betrokken aanpak nodig heeft. Kiest u voor Meinselect? Dan komen wij graag bij u langs om uw wensen door te nemen in een oprecht, betrokken gesprek. Als specialist gaan we zo te werk omdat we juist willen begrijpen wat voor bedrijf u precies bent. Wij gaan allemaal voor het beste resultaat, toch?

Neem gerust contact op voor een vrijblijvende kennismaking!