Ontdek de voordelen van 50-plussers!

header-img

Waarom zou je oudere werknemers in dienst nemen? Nou, omdat een van de beroemdste, succesvolste, rijkste én coolste zakenmannen ter wereld het ook doet. Richard Branson, van het hippe merk Virgin is zelf 67 en hij heeft zeven goede argumenten:

 
1. We blijven langer jong
“Tegenwoordig leven mensen veel langer en zijn veel langer actief. Dus vroeg ophouden met werken is nergens voor nodig. Als je goed voor jezelf zorgt, goed eet en beweegt is er geen enkele reden om lang door te gaan met werken. Ik ren marathons en doe aan kitesurfen: die dingen worden doorgaans geassocieerd met jongere mensen. Maar ik doe ze en ik ben niet de enige.” 
2. We liggen voor het oprapen
‘De pensioengerechtigde leeftijd wordt niet voor niets verhoogd. We kijken aan tegen de uitdaging diensten te verlenen aan een steeds ouder wordende bevolking. Dus hoewel sommige werkgevers negatieve vooroordelen hebben over het in dienst nemen van oudere werknemers, bewijzen ze zichzelf daar geen dienst mee. Ondernemers en managers die succes willen, moeten juist ook naar oudere kandidaten zoeken.”
3. Je kunt op ons bouwen
“Onderzoek wijst uit dat oudere werknemers stipter zijn en minder vaak afwezig.” 
4. Het bespaart je een hoop rompslomp
“Oudere werknemers zijn meer toegewijd aan hun baan en loyaler aan hun baas. Dus je hebt minder verloop en hoeft minder geld te steken in het werven van personeel.”
5. Je klanten worden steeds ouder, en willen personeel dat hen begrijpt
‘Het is zakelijk heel verstandig om mensen van verschillende leeftijden in dienst te hebben. Bij al onze ondernemingen leggen we de nadruk op het geven van heel goede service, en om daarin te slagen moeten we onze klanten echt goed begrijpen en onze service door hun ogen zien. Naarmate onze klanten (en die van andere bedrijven) ouder worden, hebben we personeelsmanagers nodig die zien dat ons personeel zelf de veranderende bevolkingssamenstelling moet weerspiegelen.’
6. Met ons heb je veel kennis en ervaring in huis
‘Veel bedrijven sturen hun oudere, ervaren werknemers met vervroegd pensioen of vloeien ze op een andere manier af, omdat ze te duur zouden zijn. Maar wanneer zo’n werknemer met een vracht kennis en ervaring vertrekt, verliest zo’n bedrijf die kennis en vaardigheden óók.’
7. Je maakt de wereld een stukje beter én je kunt goed aan ons verdienen
‘Leeftijdsdiscriminatie moet verdwijnen. Het in dienst nemen van oudere werknemers is niet alleen netjes en rechtvaardig, het is zakelijk ook gewoon verstandig.’
 
Naast de praktische voordelen kan het aannemen van een 50-plusser ook op financieel gebied veel opleveren. Hieronder zetten we alles op een rij:
 
1. Premiekorting
Als u werknemers aanneemt die ouder zijn dan 50 jaar, hoeft u de werknemers minder premie WW en WIA te betalen.
2. De mobiliteitsbonus
U kunt maximaal 3 jaar een bonus van 7000 euro per jaar krijgen! Als u een werkloze van 50 jaar of ouder in dienst neemt heeft u hier dus echt een voordeel aan!
3. No-riskpolis
De no-riskpolis geldt alleen voor werkzoekenden die voor 8 juli 1954 zijn geboren, 52 weken of langer een WW-uitkering hebben en bij een werkgever gaan werken. Als uw werknemer ziek wordt, dan wordt na 13 weken de Ziektewetuitkering overgenomen door UWV. Het ziekteverzuim kost u als werkgever dan weinig geld. De polis is geldig voor de eerste vijf jaar vanaf de eerste werkdag.
4. Geen premie bij werk minder dan 6 weken
Neemt u iemand in dienst die voor maximaal zes weken ergens aan de slag mag? Dan hoeft u als werkgever geen premie WIA en WW te betalen. De werknemer krijgt zo wel de kans zich te laten zien en u heeft wellicht binnenkort er een nieuwe werknemer bij!
 

 

Bron:
Berkhout, J, 7 argumenten om 50-plussers in dienst te nemen

Christel, DE VOORDELEN 50-PLUSSER ALS WERKNEMER,