Onze tips voor bouwvacatures en -sollicitaties in deze tijd

header-img

Onze tips voor bouwvacatures en -sollicitaties in deze tijd

 

Zoals nodig bouwen we in Nederland volop door. Misschien logisch, maar in Noord- en Zuid-Holland en Noord-Brabant wordt verwacht dat de meeste vierkante meters op worden geleverd volgens Cobouw. Daarvoor zijn wel mensen nodig, en het is inmiddels bekend dat op de uitstaande bouwvacatures geen sollicitatie overload plaatsvindt door de perfecte kandidaten.

Een vooruitblik tot 2023*, waarin onze regio in de top 3 staat van op te leveren vierkante meters, vraagt om mankracht. Mankracht die op het moment, en al enige tijd, schaars is. Het vraagt van werkgevers een vooruitblik om vacatures in te kunnen vullen. Het huidige vissen in de vijver is namelijk vaak te arbeidsintensief, zonder het gewenste resultaat. Bouwvacatures kun je blijven herschrijven, maar anders kijken naar kandidaten is ook nodig in deze tijd.

 

De perfecte kandidaat?

Natuurlijk bestaan er aanpakkers voor uw vacature, maar er zijn veel meer geschikte kandidaten die mogelijk net niet die aan alle gevraagde eisen voldoen. Als werving- en selectiebureau met meer dan 10 jaar ervaring in succesvolle matches, weten wij: het is belangrijker wat mensen willen dan wat ze op hun cv hebben staan. Want de perfecte kandidaat en dus de perfecte match bestaat vaak niet. Wel is dit een doel die je met elkaar wilt realiseren; een eindbestemming.

We geven werkgevers en HR-managers enkele tips om dit doel te kunnen realiseren:

  • Ga het gesprek eens aan met die sollicitant zonder perfect cv; hier kan veel uitkomen!
  • Geef ook een goed gemotiveerde carrièreswitcher de kans;
  • Zorg voor een inwerktraject met opleiding;
  • Maak gebruik van een 60+er (waar je als werkgever subsidie voor ontvangt) naast een junior;
  • Maak gebruik van zzp- interim professionals met specifieke kennis (of voor een bepaald project);

Daar ga je van bouwen!

 

Dagelijks spreken wij junior en senior topkandidaten met passie voor bouw en vastgoed, die graag willen bouwen. Ze zijn niet op zoek naar de meest mooie ingeklede arbeidsvoorwaarden, maar naar werkgeluk binnen mooie projecten!

*Bron: Cobouw