Op zoek naar een baan in de bouw via Facebook

header-img

 

Als je Facebook gaat gebruiken als hulpmiddel bij je zoektocht naar een baan in de bouw, moet je je realiseren dat dit je professionele visitekaartje is. Werkgevers gaan je pagina gebruiken om even na te trekken met wie ze te maken hebben. Let dus extra goed op welke zaken je post en liked.

 

Zoek bedrijven waar jij iets aan hebt

Er zitten steeds meer bedrijven en merken op Facebook. Door te zoeken naar bedrijven die iets voor je zouden kunnen betekenen en hen te liken, zie je voortaan de updates van hen in je tijdslijn staan, waaronder dus ook hun vacatures.

Steeds meer bedrijven bieden de mogelijkheid om zelfs je sollicitatie direct via Facebook te laten verlopen.

 

De zichtbaarheid van je profiel

Je zou er boeken over kunnen schrijven: jouw privacy op Facebook. Het is belangrijk om na te denken wat je wilt delen met het grote publiek. Als je via Facebook op zoek gaat naar een bouwjob, is dit misschien wel het allerbelangrijkste om mee te beginnen.

 

Gelukkig kun je veel zaken prima regelen in de privacy instellingen. Zo kun je bijvoorbeeld zelf bepalen welke foto’s er in je tijdslijn komen te staan en wie ze mag zien.

 

Ga in op je Facebookpagina naar het slotje rechtsboven en kies ‘Instellingen’ in het dropdownmenu.

Privacy intsellingen

Aan de linkerkant zie je Privacy staan. Daar moet je zijn.

 

Vrienden van vrienden

 

Realiseer je wel dat de optie ‘vrienden van vrienden’ ervoor zorgt dat je geen idee meer hebt wie jouw berichten kan lezen. Als jij 250 vrienden hebt en je vrienden ook, dan sta je op deze manier al toe dat 62.500 mensen jouw updates of andere gegevens mag zien.

 

Wat doe je wel en wat niet?

Je zult je potentiele opdrachtgevers in je achterhoofd moeten houden als je updates en foto’s plaatst maar ook als je ergens een reactie op geeft.

 

Natuurlijk ga je bedrijven die mogelijk interessant voor je zijn liken. Zorg dat je op geen enkele manier een slechte indruk achterlaat. En het belangrijkste: laat op enthousiaste en positieve manier weten dat je op zoek bent naar werk, zodat je netwerk op de hoogte is.

 

Een foto zegt meer… (Dát ziet er goed uit! ;-))

 

Meinselect op facebook

 

Door regelmatig relevante foto’s te plaatsen en interessante links naar artikelen, trek je meer de aandacht. Zijn er collega’s die je bewonderd, speciale gebeurtenissen of een speciaal bouwproject? Door foto’s te plaatsen blijf je langer hangen bij mensen.

 

Als je Facebook wilt gebruiken voor je sollicitaties, moet je dus heel bewust met je pagina omgaan. Speel geen rol maar blijf jezelf. Denk bij alles na welk doel je voor ogen houdt. Vind je dit allemaal teveel gedoe en wil je Facebook gewoon lekker houden voor privé contacten?

 

 

Intellen privacy

 

 

Zorg dan in elk geval dat je bij privacyinstellingen aanvinkt dat alleen vrienden je profiel kunnen zien. Want opdrachtgevers maken óók gebruik van social media om meer over hun sollicitanten te weten te komen…

Wij houden je in ieder geval graag op de hoogte via Facebook. Like je ons?

 

 

Button ik zoek bouwpersoneel