Oudere werknemers zijn loyaal en toegewijd.

header-img

 

“Oudere werknemers zijn meer betrokken bij hun baan en loyaler naar hun werkgevers waardoor het personeelsverloop verminderd wordt en de wervingskosten worden verlaagd”. Richard Branson

De pensioenleeftijd in Nederland is per 1 januari 2018 verhoogd naar 68. De verwachting is dat in de toekomst die leeftijd nog verder zal stijgen omdat de levensverwachting toeneemt. Als mensen steeds ouder worden, dan is eerder stoppen met werken toch nergens voor nodig?

Reden genoeg om als werkgever het aannamebeleid voor mensen ouder dan 50 onder de loep te nemen. Volgens één van de succesvolste (en #rijkste) ondernemers van de wereld, Richard Branson zijn er redenen genoeg om juist wél die 55+er aan te nemen:
1. Men blijft tegenwoordig langer jong
“Tegenwoordig leven we langer en zijn we langer actief. Als je goed voor jezelf zorgt, goed eet en beweegt is er dus geen enkele reden om eerder te stoppen met werken. Ik ren marathons en doe aan kitesurfen: die dingen worden doorgaans geassocieerd met jongere mensen. Maar ik doe ze en ik ben niet de enige.’
2. Er is een ruime keus aan ervaren mensen
‘De pensioengerechtigde leeftijd wordt niet voor niets verhoogd. We kijken aan tegen de uitdaging diensten te verlenen aan een steeds ouder wordende bevolking. Dus hoewel sommige werkgevers negatieve vooroordelen hebben over het in dienst nemen van oudere werknemers, bewijzen ze zichzelf daar geen dienst mee. Ondernemers en managers die succes willen, moeten juist ook naar oudere kandidaten zoeken.”

 

3. Ze zijn vaker aanwezig en minder vaak ziek
“Onderzoek wijst uit dat oudere werknemers stipter zijn en minder vaak afwezig.”

 

4. Ze zijn loyaler
“Oudere werknemers zijn meer toegewijd aan hun baan en loyaler aan hun baas. Dus je hebt minder verloop en hoeft minder geld te steken in het werven van personeel.”

 

5. Diversiteit in werknemers is belangrijk om al je klanten goed te bedienen
“Het is zakelijk heel verstandig om mensen van verschillende leeftijden in dienst te hebben. Bij al onze ondernemingen leggen we de nadruk op het geven van heel goede service, en om daarin te slagen moeten we onze klanten echt goed begrijpen en onze service door hun ogen zien. Naarmate onze klanten (en die van andere bedrijven) ouder worden, hebben we personeelsmanagers nodig die zien dat ons personeel zelf de veranderende bevolkingssamenstelling moet weerspiegelen.”

 

6. Veel kennis en ervaring in huis
“Veel bedrijven sturen hun oudere, ervaren werknemers met vervroegd pensioen of vloeien ze op een andere manier af, omdat ze te duur zouden zijn. Maar wanneer zo’n werknemer met een vracht kennis en ervaring vertrekt, verliest zo’n bedrijf die kennis en vaardigheden óók.”

 

7. Je maakt de wereld een stukje beter én je kunt goed aan ze verdienen
“Leeftijdsdiscriminatie moet verdwijnen. Het in dienst nemen van oudere werknemers is niet alleen netjes en rechtvaardig, het is zakelijk ook gewoon verstandig.”

Naast de praktische voordelen zijn er ook financiële voordelen. Je kan als werkgever namelijk wel €6000,- per jaar (tot maximaal 3 jaar) ontvangen als je iemand van 56 jaar of ouder aanneemt. De mogelijkheid bestaat ook om iemand met een uitkering kosteloos (met behoud van zijn uitkering) 2 maanden op proef aan te nemen. Zo loopt u geen risico, maar kunt u wel kijken of iemand binnen het bedrijf past.

 

Wij hebben bij Meinselect veel goede 55+ers in het bestand. Mensen die Corinne goed kent en al heel wat jaren hebben meegedraaid in de bouw en kennen inmiddels ‘de klappen van de zweep’.

 

Het merendeel is jaren geleden onderaan begonnen en nu zijn het doorgewinterde specialisten in hun vakgebied. Het zijn slimme en loyale mensen. Harde werkers die zeer gemotiveerd zijn om aan de slag te gaan.

 
“Waar vind je die tegenwoordig nog?”

Bij Meinselect dus. Legio. En ze komen graag kennis met u maken. Vrijblijvend natuurlijk en misschien de eerste 2 maanden kosteloos op proef?

 

Voor meer informatie kunt u ons bereiken op 076-5143600 of via [email protected] 

 

Bron: AmericanExpress/Saarmagazine