Personeelstekort 2017: Wat nu bouwsector?

header-img

Statistieken
De laatste trends en ontwikkelingen in de bouwsector zijn namelijk alarmerend. Het Economisch Bureau van ABN Amro kwam met de volgende cijfers:
Het aantal jonge werknemers (15-25 jaar) in de bouw daalde tussen 2009 en 2015 met maar liefst 45 %. De bank verwacht dat het aantal werknemers dat met pensioen gaat over 10 jaar 18 procent is en over 20 jaar zelfs 45 %. Waar blijven dan de jonge talenten met zo’n vergrijzing?

Meinselect zet dus alle zeilen bij om de ‘nieuwe generatie’ te vinden. 


Kunt u straks grotere klussen nog wel aan?

Volgens Cobouw wacht onze branche straks ‘een keihard gevecht’. De woningmarkt trekt aan, er is meer werk en geld. En de vraag of er ‘straks genoeg handjes zijn’, beantwoordt ABN Amro met ‘nee’.  Betekent dat u straks als aannemer of projectbureau moeilijker op kunt schalen en grote klussen niet meer aankunt. Of  bepaalde expertise uit moet besteden aan een dure derde. Of gaat uw concurrent er met uw opdracht vandoor? 

Werknemers in de bouw gaan op een andere manier samenwerken. Ook worden andere kwaliteiten en capaciteiten gevraagd. Schakel dus tijdig de juiste hulp in!


Op zoek naar een goed stel hersens

Meinselect is dan ook de specialist als u voor uw bouwprojecten zoekt naar Mbo-, Hbo- en Wo- afgestudeerden, met meer dan alleen koppie-koppie.

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Bel of mail ons voor een afspraak: 076 5143600 of [email protected]