Recruitment binnen de bouw en vastgoed anno 2017, een invuloefening?

header-img

Het vinden van de juiste bouw- vastgoed kandidaat is een heel bewust en verantwoordelijk proces. Gespecialiseerd personeel vinden en plaatsen bij de best passende opdrachtgever is echt geen invuloefening! Zeker in de huidige markt waarin schaarste van professionals binnen de bouw en vastgoed weer aan de orde is. 

Anno 2017….
… komt een bouwprofessional op afspraak met een lijst van bedrijven binnen de bouw en vastgoed, waar hij al is voorgesteld. Mooi, het kan maar duidelijk zijn waar de kansen liggen, zal je denken. Niets is minder waar. Deze kandidaat is door één of meerdere recruitmentbureaus met één druk op de knop bij alle bedrijven in de gewenste branche voorgesteld. Maximaal resultaat, want er zal vast een geïnteresseerde partij tussen zitten. Snel klaar en op naar de volgende kandidaat!

Minder positief is het resultaat voor de betreffende bouwprofessional. Na verschillende afwijzingen die hem vaak niet eens persoonlijk aan te rekenen zijn, zal zijn naam bekend zijn bij meerdere bedrijven. Zijn slagingskans is nihil wanneer hij ooit nog bij deze bedrijven solliciteert. Hij staat op de lijst van afgewezen kandidaten. Overbodig om hier te vertellen wat dit doet voor de kansen op een baan, op lange termijn.

Hoe maak je dan wel de juiste match?
Door veel tijd en energie te steken in de kennismaking met kandidaat én opdrachtgever. Wat beweegt de kandidaat, wat is zijn of haar achtergrond en waar wordt hij of zijn blij van? Aan de kant van de opdrachtgever is het van belang dat we de geschiedenis kennen van het bedrijf. Welke cultuur heerst er, hoe luidt de visie, welk type kandidaten hebben zij nodig om nog meer kwaliteit te leveren of als bedrijf te kunnen groeien?

Het is achterhaald om te denken dat een kandidaat op basis van alleen het CV te matchen is. Naast het CV is het van belang dat persoonlijke drijfveren bespreekbaar worden gemaakt. Wat neemt een professional mee als kers op de taart? Welke competenties ontdek je als je met deze kandidaat zijn of haar werkervaring en levenservaring bespreekt? Een opdrachtgever vindt het vaak lastig te definiëren wat een kandidaat als bagage bij zich moet hebben en houdt vaak vast aan de tekst in de vacature en het CV.

Meinselect > matchen op persoonlijkheid
MyDrivesHoe mooi is ons vak dan als je op basis van de ontdekte drijfveren een extra boost kunt meegeven aan de kandidaat die je gaat voorstellen? Wij van Meinselect schuiven geen Cv’s. Bij ons gaat het immers om meer dan de vraag of uw laatste betrekking rijmt met wat wij zoeken, daar prikken wij doorheen.
Meinselect kijkt verder dan alleen een cv. De persoonlijkheid van iemand kan soms net het verschil maken waarom iemand wel of niet geschikt is voor een bepaalde functie of organisatie. Door de inzet van MyDrives, zijn wij instaat onze opdrachtgevers van een complete persoonlijkheid analyse te voorzien.

Wil jij ontdekken wat we voor jou kunnen betekenen? Of op zoek naar die ene kandidaat die nog niet bij 50 collega’s is voorgesteld? Neem gerust contact op voor meer informatie over onze dienstverlening!

Wij zijn er nog steeds van overtuigd dat bemiddeling van professionals binnen de bouw en vastgoed, meer aandacht verdient!