Solliciteren? Dit moet je doen om geen baan te krijgen…..

header-img


Tip 1. Als je geen passend en leuk werk wilt

•Verstop jezelf op Facebook, Twitter etc.
contract-met-geld

Geloof het of niet, maar sommige kandidaten denken dat als ze hun social media afschermen dit ze helpt bij een sollicitatie. Integendeel, als recruiter wil je toch een goede persoonlijke indruk krijgen om de goede match te kunnen maken. Wees dus zichtbaar op social media. Dat kan ook in je voordeel zijn.


Tip 2. Als je geen passend en leuk werk wilt

•Laat nergens op internetfora een reactie achter

Als we selecteren dan zoeken wij altijd bepaalde sociale dieren. Soms zoeken we een havik, iemand die met de vuist op tafel kan slaan op momenten dat het nodig is. Soms zoeken we een tolerante beer. Iedere keer is dat anders. De manier waarop jij reageert op social media kan voor ons een beter beeld geven over jouw persoonlijkheid. En we waarschuwen: doe je hier niet anders voor.

Als je een tikkeltje eigenwijs ben wil je ook niet werken in een omgeving waar ze dat niet waarderen. En als je wat timide bent, wil je ook niet worden overspoeld.

Tip 3. Als je geen passend en leuk werk wilt

•Veel pseudoniemen gebruiken

Hanteer overal dezelfde naam met dezelfde schrijfwijze. Dus ook op Facebook of andere social media. Blijf dezelfde schrijfwijze overal gebruiken zodat je gemakkelijk vind- en zichtbaar bent. Je weet nu wat je moet doen als je die topbaan niet wil hebben, of werk dat helemaal niet bij je past. Blijf dan zo veel mogelijk verborgen.

Maar het staat je natuurlijk vrij om wel online het achterste van je tong laten zien. Want zo zal er vanzelf wel een uitdaging op je pad komen die je op het lijf geschreven is. En geloof ons: achteraf zal je ons hartelijk danken.

Durf jij jezelf te laten horen en zien? Neem dan contact op voor een vrijblijvende kennismaking!