Solliciteren via een bureau in deze tijd

header-img

 

Solliciteren via een bureau in de bouw en vastgoed?

Recruiters. Iedereen vindt er wel wat van. Als recruitmentbureau zijnde horen en lezen wij ook negatieve oordelen over het vak. “Ik wordt steeds benaderd via LinkedIn terwijl de recruiter dan met een baan komt waarin ik totaal niet geïnteresseerd ben.” Herkenbaar?

 

Een vacaturevoorstel wat een dikke misser is komt alleen van recruiters die niet te tijd nemen zich in je te verdiepen. Je kunt voor de grap ook eens vragen waar de link vandaan komt, als je dan geen goed toegelicht antwoord krijgt weet je dat de recruiter met hagel is gaan schieten en gaat voor kwantiteit in plaats van voor kwaliteit.

 

Kwaliteit in plaats van kwantiteit

Graag leggen we jou als (latent) werkzoekende binnen de bouw en vastgoed de voordelen uit waarbij we benoemen wat recruiters voor je kunnen betekenen, ook in deze gekke markt. We vertellen daarbij niet hoe goed we zijn, maar leggen je uit waarom het interessant voor je kan zijn om bij bureaus te gaan praten.

 

Ook wanneer jij genoeg bouw- of vastgoedbedrijven kent waar je zo aan de slag kunt, kan tegelijkertijd een procedure met een bureau nooit kwaad om er weloverwogen op vooruit te gaan qua werkgeluk! Eén kennismakingsgesprek met een recruiter, en je krijgt vaak al verschillende interessante opties, zéker met een diploma Bouwkunde op zak. Dat scheelt je tijd.  

 

De voordelen, want ja, die zijn er zeker!

  1. Één voet binnen

Recruiters hebben veel contact met mooie bouwbedrijven en hun contactpersonen, vaak zijn er al meerdere plaatsingen geweest. Zo is er sprake van goed vertrouwen. Wanneer jij dan misschien niet aan alle eisen voldoet van de vacature, maar de recruiter overtuigd is van jouw wil, kennis en kunde, regelt hij eerder een kennismakingsgesprek voor je.

 

  1. Onderhandelen

Stel je wordt voorgesteld bij een opdrachtgever, gaat dezelfde week nog op gesprek en komt tot de conclusie dat je er samen voor wilt gaat. Dan kan het snel gaan, maar dien je nog wel uit te komen qua salaris. Een recruiter kan je hierover adviseren en de onderhandeling van je overnemen, zodat beide partijen blij zijn.

 

  1. Groot netwerk

Je kunt zelf een groot netwerk hebben binnen de bouw & vastgoed in jouw regio, maar vaak ben je daarbij niet op de hoogte van jouw kansen als het gaat om jouw ideale baan. Recruiters weten welke bouwbedrijven open staan voor welke functies, type kandidaten én kunnen ook met verassende uitkomsten komen naar aanleiding van jouw wensen.

 

  1. Exclusiviteit

Sommige mooie opdrachtgevers werken alleen met recruitmentbureau ’s, en hebben zelf geen vacatures online staan. Neem onze non-profit klanten, waarbij je binnen de bouw en vastgoed voor de overheid komt te werken. Het is onmogelijk om hun vacatures elders te vinden, want wij werven en selecteren exclusief voor ze.