Petra – Werkvoorbereider Bouw VB Bouw

Ontmoet Petra! Dankzij Meinselect heeft ze haar ideale baan gevonden bij @vb_groep als Werkvoorbereider Bouw. Ben je benieuwd naar haar ervaring en hoe ze deze nieuwe uitdaging heeft aangepakt? Haar verhaal vind je hieronder!

Ik ben een zelfstandige 32-jarige vrouw in de bouw. Toen ik met mijn studie begon, was dit erg uitzonderlijk. Echter komen er steeds meer vrouwen bij, en de cultuur in de bouw verandert ontzettend. Ik ben creatief, gemotiveerd en (positief) direct. Ik heb Hbo- Bouwkunde gestudeerd, daarna werkervaring opgedaan bij een aannemer en een klein adviesbureau. Vervolgens heb ik 8 jaar gewerkt bij een grote aannemer, waar ik aan verschillende projecten heb mogen werken op het gebied van nieuwbouw, bestaande bouw en renovatie. Dit omvatte zowel hoogbouw appartementen als grondgebonden woningen en utiliteitsgebouwen.

In de afgelopen 2 jaar heb ik samen met mijn partner twee prachtige kinderen gekregen, waardoor ik graag dichter bij huis wilde werken. Nu werk ik op 15 minuten van mijn huis, wat mij in staat stelt mijn werk goed te combineren met fulltime moeder zijn.

In het verleden had ik al eerder contact met Corinne, en dat was toen zo goed bevallen dat ik haar opnieuw benaderd heb. Na bij verschillende uitlopende bedrijven op gesprek te zijn geweest, is mijn keuze uiteindelijk op VB-bouw gevallen. Corinne was daarin een fijne sparringpartner die totaal niet aan het pushen was, ondanks dat ik zelf ook aan het zoeken was. Ze gaat voor het resultaat op de lange termijn. Ik zou haar wederom opnieuw benaderen als ik weer toe ben aan een nieuwe uitdaging. Maar ik zit hier voorlopig nog op mijn plek.