Tips voor een winnend cv voor de bouwsector

header-img

 

Aan de slag in de bouw in een nieuwe functie? Met deze tips maak je een professioneel cv voor de bouwsector. Zoek een goed cv-voorbeeld en neem dat als uitgangspunt. Met de juiste indeling en onderdelen wordt een winnend cv maken een makkelijke klus.

Spring eruit met je vaardigheden en competenties
Om jouw cv te laten uitblinken kun je specifieke vaardigheden toevoegen aan je document. Uiteraard is je werkervaring belangrijk, maar wil je in de gedachten van de recruiter of werkgever blijven hangen dan heb je iets extra’s nodig.
Er zijn verschillende soorten vaardigheden en competenties die onmisbaar zijn bij een baan in de bouw. Denk aan goed kunnen organiseren omdat je geregeld met meerdere projecten tegelijkertijd bezig bent. Ga voor jezelf na waar jij goed in bent en wat jouw sollicitatie eruit laat springen, bijvoorbeeld:

Accuraat te werk gaan
Nauwgezet en precies je werkzaamheden uit kunnen voeren is essentieel in de bouw. Afgeraffeld werk of fouten in de berekening kunnen ernstige gevolgen hebben voor de veiligheid. Laat zien dat je secuur bent en kritisch kijkt naar het werkt dat je levert.

Bouwkundig en technisch inzicht
Beschik je over enig bouwkundig en technisch inzicht dan helpt dit je bij het lezen en begrijpen van bouwtekeningen. Zo maak jij de vertaling van tekening naar de bouwplaats.

Kostenbewust handelen
Bij bouwprojecten wordt er gewerkt met een budget of een begroting. Door kostenbewust te handelen, tijd en middelen optimaal te gebruiken en waar mogelijk kosten te besparen, zorg je voor tevreden klanten.

 

Goed kunnen anticiperen
In de bouwsector moet je problemen zo snel mogelijk kunnen signaleren en hier een adequate oplossing voor vinden. Dankzij een goede samenwerking met je teamleden en het beschikken over een proactieve werkhouding weet je belemmeringen vlug aan te pakken en uit de weg te ruimen.

Een veiligheidscertificaat is essentieel
Een belangrijk onderdeel van een cv voor de bouwsector is de vermelding van een veiligheidscertificaat. Er zijn verschillende functies in de bouw die je kunt vervullen zonder daarvoor opgeleid te zijn. Kun je aantonen dat je over een zogenaamd Vca-certificaat beschikt dan heb je een streep voor op andere sollicitanten. Op elke bouwplaats gelden namelijk bepaalde veiligheidsvoorschriften. Daarnaast kan werken in de bouw gevaarlijk zijn en is het fysiek belastend. Aan de hand van een Vca-certificaat laat je zien dat je gezond en veilig kunt werken en op de hoogte bent van de alle veiligheidsvoorschriften. Je veiligheidscertificaat kun je opnemen onder een apart kopje ‘Certificaten’.

Geef je cv een krachtige uitstraling
De buitenkant van je cv is het eerste dat een potentiële werkgever van je ziet. Bij een professioneel cv voor de bouw hoort een krachtige uitstraling. Ga voor een lay-out die gericht is op de bouwsector en kies voor een schreefloos lettertype (letters zonder kleine streepjes aan de uiteinden), een strakke overzichtelijke indeling en robuuste kleuren. Pas je bovenstaande tips toe op je curriculum vitae dan ben jij klaar om te solliciteren naar de baan van je dromen.

Wat kunnen wij voor jou betekenen?
Nog meer hulp nodig? Of zou jij graag eens willen sparren over jouw carrière mogelijkheden binnen de bouw? Maak dan direct een afspraak door te bellen naar: 076 5143600 of stuur ons een mail met jouw cv naar [email protected]