Vacature bouwkundig inspecteur

Vacature bouwkundig inspecteur

Je hebt je technische MBO- of HBO- of een andere op techniek gerichte opleiding afgerond en inmiddels al wat ervaring opgedaan. Je werkt graag vanuit jouw opgedane theoretische kennis, maar gebruikt zeker ook je praktijkervaring. Hoe mooi is het immers om beide samen te laten komen in je werk? Maar je vindt het ook prettig om niet alleen met techniek maar ook met mensen te werken. Ook in dit vak gaat het immers om communicatie en sociale tools. Zoek je een vacature bouwkundig inspecteur? Wij hebben al voor je meegedacht.

Natuurlijk heb je met bijvoorbeeld een MTS- of HTS-opleiding al een goede basis om bouwkundig inspecteur te worden. Maar er wordt meer van je gevraagd. In dit beroep gaat het ook om een bepaalde drive, om je werk zo goed mogelijk te doen, klanten blij te maken met een goed opgeleverde klus. Je bent ook iemand die niet stil wil staan in zijn carrière, maar vooruit denkt, voor je werkgever én voor jezelf. Waar wil jij staan over vijf jaar?

Taken die horen bij een bouwkundig inspecteur vacature

Het gaat er ook om dat je gebreken kunt herkennen, en kunt inschatten welke kosten het herstel daarvan met zich mee gaat brengen. Je moet verstand hebben van de bouwkundige staat van huizen (en andere panden) en van daken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan kapconstructies, maar ook schoorstenen en aan dakramen, en aan opbouw zoals dakkapellen. Ook moet je verstand hebben van elektra en sanitair. Daarnaast kom je in vooral oude huizen ook in kelders terecht. In veel panden inspecteer je de kruipruimte. Jij loopt niet weg voor een kelder of kruipruimte, maar ziet dat als uitdaging. Jouw bevindingen zijn belangrijk, bijvoorbeeld voor een toekomstig bewoner. Jij krijgt de credits als je hierover helder en duidelijk rapporteert. Hoe lopen de afvoeren van een huis? Hoe is de aansluiting op de riolering? Dit ga je allemaal tegen komen als je eenmaal die mooie vacature bouwkundig inspecteur gaat invullen.

In de praktijk

We hadden het zojuist over wat er in de praktijk op je pad komt als je werkt als bouwkundig inspecteur. Maar het gaat ook om veel, heel veel theoretische kennis. Wat zijn bijvoorbeeld Algemene voorwaarden en in welke vormen komen ze voor? Welke brancheverenigingen zijn er en wat doen ze precies? Hoe handel je klachten af?

Om die vacature bouwkundig inspecteur goed te kunnen invullen, moet je ook weten wat je nog meer moet meebrengen. Behalve technische kennis en praktische vaardigheden hebben we het nu ook over jouw toolset. Welke gereedschappen zijn als bouwkundig inspecteur onmisbaar bij een goede uitoefening van jouw beroep? Jij weet precies waar we het hier over hebben, sterker nog: je hebt ze al in je bezit, om vandaag aan de slag te gaan.

Je kunt een vacature bouwkundig inspecteur pas goed invullen als je ervaring in het vak hebt opgedaan. Hoe mooi is het dat je sommige opleidingen kunt afronden met een soort meeloopstage met een ervaren bouwkundig inspecteur? In die paar dagen leer je de kneepjes van het vak, de do’s en don’ts, wat je zoal aan bijzonderheden tegen kan komen in de dagelijkse uitvoering én hoe je zakelijk en toch persoonlijk communiceert over jouw bevindingen. Ben je nóg enthousiaster geworden over deze prachtige baan als bouwkundig inspecteur? Reageer dan, nu.