Vacatures in de bouwsector: het ideale plaatje bestaat niet

header-img
 
Voldoet een kandidaat in zijn cv niet aan het plaatje? Blijkt uit het verkennend gesprek dat hij/zij toch wat aan een bedrijf toevoegt? Dan bewijst dat maar weer hoe belangrijk zo’n  intake is. 
  
Onlangs stapte een sollicitant over de drempel van ons kantoor. Hij was een jaar of zestig en had jarenlange ervaring in de corporatiewereld. Zo’n soortgelijke functie had hij voor ogen. 
 
Ervaring in renovatie en onderhoud
Dankzij het persoonlijke  gesprek kreeg ik een beter beeld van de potentie van deze man. Hij beschikte namelijk ook over ervaring in de renovatie en het onderhoud. Dit maakt  hem een interessante kandidaat. 
Vervolgens zag een aanneembedrijf zijn profiel in onze wekelijkse nieuwsbrief staan. De sollicitant werd direct uitgenodigd voor een kennismaking. 
 
Immers had hij veel kennis en ervaring op gebieden waar dat juist relevant was. Een verrassende wending, omdat hij oorspronkelijk kwam voor een baan in de corporatiewereld. Is hij de juiste man op de juiste plek? Dat is nog even afwachten.   
 
Een bredere focus in het selectieproces
Dat werkgevers breder kijken naar een cv is een goed teken. Er zijn nog altijd genoeg werkzoekenden beschikbaar. Op onze website staan ca. 70 beschikbare bouw- vastgoedprofessionals.  Wij spraken deze kandidaten persoonlijk, wat je wervingstraject een stuk efficiënter maakt!  
 
Onze taak is  om door te vragen naar de werkelijke ambities van een kandidaat. Uiteindelijk komt dat de plaatsing alleen maar ten goede. Wij vinden het belangrijk om onze sollicitanten echt te leren kennen. Immers, maken wij zo het verschil. 
 
Zoek je dus een werving, selectie- detacheringsbureau dat cv’s  niet zomaar 1-op-1 doorschuift? 
 
Maak dan eens een afspraak voor een persoonlijk gesprek met Meinselect, het detacheringsbureau in de bouw- en vastgoedsector. Dat kan via: 076-5143600.
 

Omdenken luisteren