Vijf valkuilen op de werkvloer die jouw groei in de weg staan

header-img

Heb je het gevoel dat je niet volledig tot je recht komt op de werkvloer? Je hebt meer in je mars maar het komt er niet uit. Vaak zijn er bepaalde gewoontes die je ambities in de weg staan. Herken je deze bij jezelf?

  • Jij bent niet duidelijk over wat je wilt

Wil je jezelf verder ontwikkelen door een opleiding of cursus te volgen? Of ben jij de hele dag bezig met randzaken waar je geen energie van krijgt? Maak dit bespreekbaar en wees proactief in wat je graag wilt. Maak je ambities kenbaar.

  • Jij twijfelt over je eigen capaciteiten

Als je niet genoeg vertrouwen hebt in je eigen capaciteiten, waarom zou je werkgever dat dan wel hebben? Zorg dat je vaardigheden overeenkomen met je  verantwoordelijkheden. Wil jij meer salaris, wees dan positief over je eigen kennis en kunde.

  • Jij bent alleen maar met je werk bezig

Je werkt hard, vaak meer dan gevraagd, en opent zelfs thuis je laptop om de laatste e-mails af te handelen. Leuk voor je baas, maar te veel werken heeft ook invloed op hoe jij je voelt. Zorg dat je een goede werk- en privé balans hebt. Dus besteed ook tijd aan jezelf, doe leuke dingen en zorg voor ontspanning.

  • Jij bent niet gelukkig maar durft geen stap te zetten

Wanneer je begint met werken is het goed om zo veel mogelijk ervaring op te doen. Op deze manier ontdek je wat je leuk vindt en waar je goed in bent. Je maakt mooie stappen, zowel op persoonlijk vlak als financieel. Uiteindelijk blijf je misschien ergens hangen omdat je een vast contract hebt en een dikke auto. Maar ben jij écht gelukkig in je werk? Of mag het weekend van jou 5 dagen duren? Kom in actie, volg je hart en ga op zoek naar jouw passie!

  • Jij bent negatief en klaagt steen en been

Betrap jij jezelf er weleens op dat je loopt te klagen, zuchten of mopperen op de werkvloer? Geen enkele baan of werkomgeving is perfect. Er is altijd wel iets wat misschien beter of anders kan. Je collega’s, je baas, de omgeving, die smerige koffie of de stoffige bouwkeet. Stop! Focus eens op het positieve en hou de rest lekker voor jezelf. Dit zal direct invloed hebben op je uitstraling en hoe je je voelt.