Vouchers en subsidies voor ideale match die diploma’s mist

header-img

Stel, u bent een professional in de bouwsector en heeft een vacature binnen uw organisatie. U schat in dat er een match is met een sollicitant, alleen hij of zij heeft niet de ‘juiste certificaten of diploma’s? Dan zijn er voor de bouwsector nog subsidies voor om- of bijscholing. Lees meer. 

 subsidie
Doordat onze branche altijd in beweging is, haalt de actualiteit het kennisniveau van sollicitanten soms in. Zag de arbeidsmarkt een werkvoorbereider 5 jaar geleden nog als ‘vak volwassen’. Nu vindt hij voor sommige functies lastig aansluiting bijvoorbeeld zonder kennis van BIM. Technologische ontwikkelingen dwingen ons scherp te blijven en ook duurzaamheid blijft een pré. 
 
Dat is spijtig als de kandidaat wel past bij uw bedrijfscultuur. Wij van Meinselect zijn er namelijk van overtuigd dat uiteindelijk iemands persoonlijke drijfveren, een match doen slagen. Juist daarom werken wij met de MyMatch-persoonlijkheidsanalyse. 
 

Subsidies relevant voor de bouwsector
Soms vormen diploma’s een heet hangijzer tijdens de sollicitatieprocedure. Om geen roet in het eten te gooien bij een voorkomend traject stelt de overheid verschillende subsidies beschikbaar. Een goed voorbeeld: stel dat een CAD-tekenaar geen expertise heeft op gebied van 3D-tekenen, dan kan hij/zij zich gesubsidieerd bijscholen in REVIT.
 
Neemt u als werkgever de kosten voor rekening, dan komt u bijvoorbeeld in aanmerking voor de Ontwikkelingsstimulering regeling (de OSR) en/of voor een tegemoetkoming uit het Europees Sociaal Fonds (ESF-regeling). Voor meer informatie  klik hier.
 
Ook zijn er subsidies voor die nul-op-de-meterWeliswaar is het aanvraagtijdvlak nu gesloten, toch opent de overheid regelmatig nieuwe rondes. Wij adviseren dan ook om verschillende aanvraagmogelijkheden in de gaten te houden. Het is interessant om u zelf daarbij te informeren op de site Bouwopleiders, www.bouwopleiders.nl. Verschillende brancheopleidingsinstituten als BouwCirkel, SOMA Bedrijfsopleidingen en Bouwmensen zijn hier verenigd.
 
Scholing Hbo-niveau
Ook als de kandidaat zelf initiatief wil nemen, zijn er voldoende mogelijkheden om zich om te scholen. Vraagt een functie toch om een hbo-diploma? De DUO (Dienst Uitvoering Onderwijs van het Ministerie van OCW) stelt leningen beschikbaar voor kandidaten tussen de 30 en 55 jaar oud. Zo heeft de kandidaat na de studie 15 jaar om de lening terug te betalen.
 
Conclusie: Het is zonde als u uw geschikte kandidaat laat lopen vanwege zo’n diploma of certificaat. Daarvoor zijn er kansen en subsidies genoeg.

Wilt u hier meer over weten? Neem dan gerust contact op met mij: tel. 076-5143600, [email protected]