Waarom heb je niet gesolliciteerd?

header-img

Waarom heb je nog niet gesolliciteerd naar die leuke baan?

 

Je leest vacatures niet voor niets, toch? Mogelijk wacht je op jouw droombaan die voorbij komt in die ene branche, bekijk je interessante functies waarbij je nieuwe dingen mag/kan leren, of weet je nog niet wat jouw functie nu moet zijn.  

De koploper van de redenen welke mannen en vrouwen geven om niet te solliciteren is volgens een onderzoek van Tara Sophia Mohr: “ik dacht dat ik niet zou worden aangenomen omdat ik niet aan de functie-eisen voldeed, en wilde mijn tijd en energie niet verspillen.”

“Ik dacht dat”, is een aanname. Sonde als iemand anders er met jouw droombaan vandoor gaat, die mogelijk ook niet aan alle functie-eisen voldoet…

Mogelijk ben je bang voor een afwijzing, denk je dat de functie te hoog is gegrepen, of twijfel je of je bij de organisatie past omdat je bijvoorbeeld niet weet of de collega’s leuk zijn…

 

Ons advies? Wie niet waagt, wie niet wint.

 

Functie-eisen

Voldoe jij niet aan alle functie-eisen, maar kom je aardig in de richting en voel jij dat het jouw functie is, is het toch de moeite de werkgever te overtuigen dat het jouw baan moet worden! Dit is niet altijd via een papiertje van maximaal 2 kantjes duidelijk te maken, dus als je enthousiast bent laat dan zeker persoonlijk van je horen door middel van bijvoorbeeld een telefoontje. Diegene die de vacature heeft uitgezet zal blij zijn wanneer een gedreven kandidaat informeert, wees dus niet bang dat je tijd of energie verspilt! Hierdoor kun je verder op basis van feiten in plaats van aannames.

 

Afwijzing of uitnodiging?

Een afwijzing is nooit leuk, maar in plaats van het als het negatieve ervaring te zien, helpt het om je schouders er opnieuw onder te zetten. Dit moet je zelf doen. Je wilt immers een nieuwe uitdaging, dus ga je nog langer zitten balen, of ga je er weer voor?  Er zijn zoveel leuke vacatures, en er is er zeker eentje passend voor jou!

 

Stel je krijgt een kans om persoonlijk kennis te maken, doe dit dan met alle enthousiasme die je voelde toen je de vacature las, om je mogelijke zenuwen geen kans te geven. Zo blijf jij hangen bij je gesprekspartner! 

 

Hulp bij een baan vinden

Heb je graag hulp bij het vinden van een passende baan? We hebben een ‘Werk-gelukkiger boekje’ die je mogelijk op weg kan helpen. Zoek je een (nieuwe) uitdaging binnen in de Bouw of Vastgoed, dan zijn wij er voor je natuurlijk! Een oriënterend gesprek, hulp bij het maken van je CV, je voorstellen aan ons netwerk; het is onze uitdaging om ervoor te zorgen dat jij niet meer verder hoeft te zoeken naar jouw baan binnen de Bouw of Vastgoed!