Waarom “oudere” werknemers juist de moeite waard zijn om in te zetten op uw project?

header-img

Hoe zit dit nou?
Ik heb dagelijks gesprekken met deze oudere werknemer, die over het algemeen goed opgeleid is, een hutkoffer met werkervaring meesleept en fris oogt, omdat de kinderen het huis uit zijn en hij tijd genoeg heeft om te sporten of aan yoga te doen. Hoe zit dit nou? Klopt het beeld wel dat veel werkgevers hebben van deze oudere werknemer?

Vergrijzing
De vergrijzing en het verhogen van de pensioenleeftijd zorgt ervoor dat werknemers langer mee moeten. Uit recent onderzoek is gebleken dat de oudere werknemer door training op cognitief gebied geen achteruitgang beleeft. Dit betekent dus dat ze langer fit en met veel plezier inzetbaar blijven. En uit onderzoek van TNO is gebleken dat ouderen helemaal niet vaker ziek zijn dan de jongeren. De psychische gezondheid zou juist toenemen…..Geef een oudere werknemer afwisselend werk, stimuleer hun ontwikkeling en daag ze uit! Waardeer hun talent op het gebied van teamwork, sociale vaardigheden, zelfsturing en probleemoplossend vermogen. Koester de waardevolle werk- en levenservaring die de oudere werknemer meeneemt.

Heb ik u als werkgever nog niet overtuigd?
Heb ik u als werkgever nog niet overtuigd van de kwaliteit die veel oudere werknemers in huis hebben? Ik ga graag met u in gesprek om nog meer voordelen met u te bespreken…. En u voor te stellen aan diverse toppers die graag voor u aan de slag gaan!

Meinselect > de relatie tot uw werk!
Meinselect ondersteunt al ruim zes jaar de bouwsector door het leveren van de juiste kandidaten. Wij zetten graag dat extra stapje met gedrevenheid en passie voor ons vak. U bent aan het juiste adres voor ervaren personeel op mbo/hbo/wo niveau in de bouw. Personeel dat  u kunt inzetten in het voortraject tot en met de oplevering van het project. Bij architectenbureaus, hoofd- en onderaannemers, projectontwikkelaars en toeleveranciers.

Meinselect werft en selecteert, zodat u de nieuwe medewerker in dienst kunt nemen of komt u in alle gemakken tegemoet door uw werknemer de eerste periode via detachering aan te bieden.

Wist u dat u bij het aannemen van een oudere werknemer in veel gevallen gebruik kunt maken van de compensatieregeling en de scholingsvoucher via het UWV?

 

Bel Meinselect


Bronnen: http://www.innovatiefinwerk.nl/
 en http://www.mkbservicedesk.nl/